BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  SPOR

Fener bir ilki gerçekleştirdi

Fener Anderlecht maçında bir ilki gerçekleştirdi.

Abone ol Fenerbahçe'nin Anderlecht'i 1-0 yendiği Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında tek golü atan Alex de Souza, takımının Avrupa'daki en golcü yabancısı oldu.

Sakatlığı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan ligin açılış maçında forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, Anderlecht maçında attığı golle sarı-lacivertli takıma galibiyeti getirdi.

Geçen sezon ligde gol kralı olan Alex, Anderlecht'e attığı golle sarı-lacivertli formayla Avrupa'da attığı gol sayısını 6'ya çıkararak, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında en fazla gol atan yabancı oyuncusu oldu.

AYKUT'A YAKLAŞTI

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncusu sıralamasında 12 golle Tuncay Şanlı ilk sırada yer alıyor.

Tuncay'ın ardından Cemil Turan 8, Aykut Kocaman 7 golle sıralanırken, Alex de Souza, bu gece attığı golle gol sayısını 6'ya çıkararak, Aykut'a yaklaştı.

Karşılaşmanın 84. dakikasında yerine Ali'ye bırakan Brezilyalı futbolcu, taraftarların alkışları arasında yedek kulübesine gitti.

ANDERLECHT'İ RESMİ MAÇLARDA İLK KEZ YENDİ

Fenerbahçe, Belçika temsilcisi Anderlecht'i resmi maçlarda ilk kez yenmeyi başardı.

Anderlecht ile 1965-66 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleşen sarı-lacivertliler, İstanbul'da 0-0 berabere kalırken, deplasmanda rakibine 5-1 yenilerek, elenmişti.

Fenerbahçe, 3. maçında Anderlecht'i İstanbul'da 1-0 mağlup etti.

KADIKÖY'DE YİNE YENİLMEDİ

Geçen sezon Kadıköy'de yaptığı Avrupa kupası maçlarında yenilgi almayan Fenerbahçe, bu gece kendi sahasında yine yenilmedi.

Sarı-lacivertliler, geçen sezon Kadıköy'de yaptığı 6 Avrupa kupası maçında, 3 galibiyet, 3 beraberlik almıştı.

RÖVANŞ 29 AĞUSTOS'TA

Fenerbahçe'nin Anderlecht ile yapacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı 29 Ağustos Çarşamba günü Belçika'da yapılacak.

Rövanş maçından sonra rakibine üstünlük kuran takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak.