BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.445,23
HABER /  SPOR

Feldkamp dert getirdi

Galatasaray'da Feldkamp dönemi sancılı başladı. 3 yıllığına takımın başına getirilen Feldkamp, yönetimi karıştırdı.

Abone ol

Karl Heinz Feldkamp, Metin Oktay Tesisleri'nde yardımcısı Ahmet Akçan ve Futbol A.. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile basının karşısına çıktı.

Adnan Sezgin, Karl Heinz Feldkamp'ın bugün resmen göreve başladığını belirterek, "Hem takıma hem kendisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yaklaşık 3 saat süren yönetim kurulu toplantısında Galatasaray'ın geleceğini konuştuklarını ifade eden Feldkamp, çok olumlu izlenimlerle bu toplantıdan ayrıldıklarını söyledi.

Basın toplantısına gösterilen yoğun ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Alman çalıştırıcı, "Bugün burda çok daha iyi bir ortamda ve çok fazla sayıda basın mensubu arkadaşla beraberiz. Birbirimize karşı saygılı davranmamız ilişkimizin temelini oluşturacak. Ortak yapılması gereken çalışmalara çok önem veririm. Basının bazen bir hikaye yapmak zorunda olduklarını bilirim. Benim size çok açık bir teklifim var. Kendi aramızda dürüst bir ilişkimiz olsun. Bu ilişkinin sert olması da beni rahatsız etmez. Kötü oynadığımız dönemde eleştirin. Herşeyi yazın ama özel yaşamımı bir kenarda tutun. Gelecekle ilgili benim de düşüncelerim var. O düşüncelerden biri Florya'ya biraz daha yaşam getirmek. Bu nedenle antrenmanlarda seyircilerimizin ve basın mensuplarının olması burayı canlandıracaktır" diye konuştu.

TEKNİK KADRO

Galatasaray'ın teknik kadrosuyla ilgili soruya Feldkamp, "Ahmet Akçen antrenör olarak çalışacak. Burak Dilmen hem çevirilerde yardımcı olacak, hem de kondisyon çalışmalarıyla ilgili görevler üstlenecek. Kaleci antrenörü olarak görev yapan Nezihi Hoca ise yeri geldiğinde takımı da çalıştıracak. Şu an Galatasaray'da görev yapan 15 teknik adam var. Hepsine önemli görevler düşüyor" yanıtını verdi.  

"İÇİMDEKİ ATEŞİ HALA GÖRÜYORUM"

Futbolu çok sevdiğini vurgulayan Kalli, "Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kısa bir dönem de olsa 5 ay teknik adam olarak çalıştım. Futbolu ve onun çevesindekileri çok seviyorum. Hep bu çevrenin içindeydim. 4 yıldır Türk Milli Takımı'nı yakından takip ediyorum. Türk futbolunu takip ediyorum. 1999 yılında kısa bir ara verdim. Kamuoyunnun önünde olan bir hoca için tavsiye önemli olmayabilir. Bana motoru yavaşlatmam için tavsiyelerde bulunuldu. Bu da benim için kolay değildi. Bu tavsiyerlerde bulunan insanlar zaman geldi dediler. İçimdeki ateşi hala görüyorum" dedi.

"TİPİK BİR TÜRK DÜŞÜNCESİ"

Feldkamp, yaşıyla ilgili tepkileri ise şöyle değerlendirdi;
"Bu tipik Türk düşüncesi. 74. yaşımı da kutlayacak olursam çok sevineceğim. 74. yaş gününü kutlayamayan çok insan var. Umarım 1 sene sonra hep beraber kutlarız."

Takımın başına gelmesiyle yönetimde yaşanan istifaların sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, "Yönetimdeki tepkiler beni rahatsız etmez. 15 kişinin olduğu yerde kim daha fazlaysa onun görüşü önemli olur. Yönetimdeki 5-6 kişinin eleştirel bir şekilde bakması beni rahatsız etmez" şeklinde konuştu.