BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Feldkamp Cimboma geldi

Galatasaray, teknik direktörlük görevine getirmeyi düşündüğü Alman çalıştırıcı Feldkamp'ı İstanbul'a getirdi

Abone ol

Eşiyle birlikte İstanbul'a gelen Karl Heinz Feldkamp'ı, Atatürk Havalimanı'nda Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile geçmişte yardımcılığını yapan Ahmet Akcan karşıladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Feldkamp, çok uzun görüşmelerden sonra Galatasaray'a geldiğini belirterek, ''Başarılı geçen bir sezonun ardından dostluğumuz sürecek. Gelecek sezon sonunda Galatasaray puan ve sıralama olarak bulunduğu bu yerden üst sırada olacak'' dedi.

Sağlık durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Feldkamp, 1999 yılında tavsiyeler sonrasında teknik direktörlüğe ara vermesinin gerektiğini ifade ederek, ''Daha sonra yine tavsiyelerle mesleğime geri döndüm. Kendimi iyi hissediyorum, bunun için buradayım'' diye konuştu.

Feldkamp, ''Galatasaray'da eşorfman giyecek misiniz?'' sorusunu, öncelikle ''Adnan bey bana eşorfman vermedi'' diye espri yaparak yanıtlarken, daha sonra ise ''Eşorfman da giysem, yağmurluk da giysem görevim, bu takımın başarılı olmasını sağlamak'' dedi.

Futbolcuların 6 hafta içinde kendilerinin iyi bir seçim olduğunu göstermeleri gerektiğini anlatan Alman çalıştırıcı, sarı-kırmızılı ekipte eskiden birlikte çalıştığı oyuncuların bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, ''Galatasaray'da eski oyuncu yok, iyi ve kötü oyuncu var, bunu da göreceğiz'' diye konuştu.

Projelerini anlatacak

Feldkamp, yarın sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, yönetim kuruluna projelerini anlatacak. Adnan Sezgin, Feldkamp'ın eski dostları ve yakın arkadaşları olduğunu belirterek, ''Kendisi Türkiye'ye yabancı değil. Yarın yönetim kurulu toplantısına katılarak projelerini anlatacak'' dedi.

Feldkamp'ın Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamaları çeviren Ahmet Akcan'ın, görev alması durumunda geçmişte olduğu gibi Alman teknik adamın yardımcılığını yapması bekleniyor.