BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,13
ALTIN 2.429,07
HABER /  GÜNCEL

Felç olunca terkedildi, şimdi yürüyor

Felç olunca nişanlısı tarafından terkedilen genç, hayata küsmedi azmetti şimdi yürümeye başladı.

Abone ol

Samsun'da yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan ve boynundan aşağısı tutmayan genç, nişanlısı tarafından da terk edilince hayata küsmedi. Ailesinin desteği ile hayata tutunan 23 yaşındaki Fehmi Onur Akman, iki yıl süren tedavisinin ardından artık destekle yürüyebiliyor.

Samsun Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavisi süren Akman, nişanlısının kazadan yara almadan kurtulduğunu, kendisinin ise ambulansla hastaneye kaldırıldığını burada bir şeyinin olmadığı, yürüyememesinin geçici bir durum olduğu söylenerek eve gönderildiğini kaydetti.

Ancak boynunda kırık olduğunun anlaşılması üzerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların kendisine yürüme şansının olmadığını söylediklerinde hayatı yeni bir döneme giren Akman, ameliyattan çıktıktan sonra da yalnızca göz kapaklarını oynatabilmiş.

Azmeden Akman, ailesini, sevdiklerinin desteğinin yanı sıra doktorlarının, hemşirelerin ve fizyoterapistlerin yakın ilgisiyle önce kollarını oynatmış şimdilerde ise destekle yürüyebiliyor.

Daha önce bir çocuğunu kaybeden anne Işıl Akman ise oğlunun yeniden yürümeye başlamasına ise çok seviniyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Cevdet Şahin'in hayali ise Akman'ı bir gün futbol oynarken izleyebilmek.

Kaza anında arabanın elektrik direğine çarpacağını anlayınca direksiyonu kendi tarafına kırdığını ve nişanlısını kurtardığını söyleyen Akman, yürüyemeyeceği söylenince nişanlısının farklı bahaneler öne sürerek kendisini terketmesine içerlemiş.