BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

Felaketten 12 yıl sonra gelen uyarı (video)

Sakarya'da binalara asılan bu yazılar depremden tam 12 yıl sonra asıldı... İşte traji komik o yazı ve vatandaşın tepkisi...

Abone ol

Adapazarın'nda 17 Ağustos Depremi sonrasında ortaya çıkan bin 300 orta hasarlı konutun boşaltılmasına yönelik çalışmalar sürerken en fazla orta hasarlı konutun bulunduğu Adapazarı Belediyesi 169'u mahallelerde 12'si ise köylede bulunan toplam 181 orta hasarlı binaya "Orta hasarlı bu binada ikamet etmek tehlikeli ve yasaktır" yazılı uyarı levhaları yerleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya'da onarımı gerçekleştirilmeyen orta hasarlı binaların boşaltılması ve yıkılması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. İlk olarak Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere SEDAŞ, SASKİ, AGDAŞ ve Türk Telekom gibi kurumlara gerekli işlemlerin yapılması için yazı yazdı. Vali Mustafa Büyük 5 Aralık'ta söz konusu binaların elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmesine başlanacağını duyurdu. Duvarına uyarı yazısı asılan binaların sahipleri ise binalarının orta hasarlı olmadığını, hasar tespit çalışmalarının yanlış yapıldığını ileri sürdü.