BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanığından görülmemiş talep

Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ötenazi istiyor...

Abone ol

Yakın çevresinden kaynaklı bu şok iddia 35 aydır tutuklu general tarafından bugünkü duruşmada dile getirilecek. 

İki kez suikast girişiminde bulunulan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz dün akşam saatlerinde avukatı Murat Nebi Ayhan aracılığıyla duruşmaya katılmak için mahkemeye başvurdu.

Opsiyonhaber'in haberine göre, Emekli generalin avukatı Murat Nebi Ayhan ise şok iddiayla ilgili "Sürpriz olmaz ancak, haberim yok. Sağlık sorunlarına rağmen duruşmaya ısrarla katılmak istedi" dedi.

Talebi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanığın tam teşekküllü bir sağlık ekibi ve ambulansla bugün Silivri'deki duruşmaya getirilmesine karar verdi ve kararı cezaevi yönetimine bildirdi. Aileye yakın haber kaynaklarına göre emekli generalin ısrarının altında 'ötenazi talebini' mahkemeye iletmek yatıyor.

Ancak şok iddiaya ilişkin konuşan avukat, "Sol bacakta güç kaybı, hipertansiyon atakları, ameliyat olduğu bir prostat kanseri ve kalp sorunları var. Akciğeri ve karaciğerinde kitleler var. Hepsi ölümcül ve ağır sağlık sorunları. Hem bu sorunlarla uğraşmak hem de hiçbir hukuki dayanak bulunmadığı halde tutuklu olmak insan psikolojisini yıpratır. Majör depresyon tanısı konulmuş durumda, şu aşamadan sonra tedavileri kabul etmeyebilir..." diye konuştu.

Opsiyonhaber.com'un yoğun bakım ünitesindeki özel fotoğraflarına ulaştığı Levent Ersöz'ün bugün duruşmadaki savunması ve talepleri merak konusu.

OPSİYONHABER'İN ÖZEL HABERİNE GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN