BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Felaketin izleri siliniyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası’nda yaşanan sel ve heyelan felaketinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Elektriği ve ...

Abone ol

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası’nda yaşanan sel ve heyelan felaketinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Elektriği ve suları kesilen vatandaşlar, cami çeşmesinden doldurdukları su şişeleri ile ihtiyaçlarını karşılıyor.
Yaklaşık 7 saat aralıksız devam eden şiddetli yağışın ardından 5 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı Çökek’te yaralar sarılmaya çalışılıyor. Belediye ve çeşitli kurumlara ait iş makineleriyle heyelanda bozulan ve enkazla dolan temizlenip açılmasına çalışılıyor.
Yaşanan heyelan ve selde araçları toprak altında kalan vatandaşlar araçlarının biran önce kaldırılmasını isteyerek yapılan çalışmalara kendileri de ellerinde küreklerle araçlarını bulundukları yerden çıkartmaya çalışıyorlar.
Yaylacılar, elektrik ve sularının kesik olduğunu, büyük maddi kayıplar yaşadıklarını belirterek çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Vatandaşlar, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dediler.
(İHA)