BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan ilginç Diyarbakır yazısı

Seçim öncesi Diyarbakır'da tarihi konuşma yapan Başbakan Erdoğan, herkesin ezberini bozdu.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'dan böyle bir konuşma beklemeyen kesimlerin ruh halini ve politik duruşlarını kaleme aldı.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşma ve Barzani'yle geçen sıcak buluşmanın yankıları sürüyor. Barzani hamlesiyle bölgedeki dengeleri sarsan Erdoğan'a karşı BDP nasıl bir karşılık verecek? İktidar partisine yakın isimlerden Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, bugünkü köşesinde Kürt siyasi hareketine sesleniyor. 

KENDİLERİNİ YENİLEMEK ZORUNDALAR

‘Kürt siyaseti’ kendini yenilemek zorunda oluğunu savunan yazar, bunun gerçekleşmesi halinde asıl sorunun Kürt siyasetçiler için başlayacağını iddia ediyor. Silahlı siyasetin sona erdiğini anlayamayan çevrelere çağrıda bulunan yazar, bu çevrelerin yeni Türkiye söyleminin altında '23 Nisan 1920 ruhu'nu canlandırma ülküsünün olduğunu farketmemelerini kayıp olarak görüyor. 

AĞLAMA VE AĞLATMA DÖNEMİ BİTTİ

"Ağlama ve ağlatma dönemi bitti arkadaşlar" diyen yazar yazısına şöyle devam ediyor:

"Onlar anlamıyor ve kendilerine yazık edebilecekleri tavırlar sergiliyorlar; ancak yine de onları anlamakta zorlanmıyorum. Esas zorlandığım, yıllar ve yıllar boyu 'Kürt sorunu' üzerinde kalem oynatmış, sorunun çözümünün neler sağlayacağının farkında olan politik çizgileri genelde doğru bazılarının, Türkiye'nin bugün geldiği noktayı görememeleridir...

Anlaşılır gibi olmayan, Mesut Barzani’yi ve Şivan Perwer’i Diyarbakır’da Başbakan Erdoğan’la buluşturan zamanın ruhunu kavramaktan âciz kalmalarıdır... Peşin fikirlerinin esiri olmuş bazıları... Bazıları için, siyasilere koydukları teşhis aslında kendileri için geçerli... Geçmişte de savrulmuşluklar yaşamış, iddialarının tam tersi köşelerde yanlışlıklara âlet olmuş, yine de dönüş için bir açık kapı bırakma akıllığını göstermişlerdi.

Bu defa onu da yapmıyor, kendi elleriyle kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar... Peşlerine takılmış aklı bir karış yukarıda genç ve deneyimsiz başkalarını da... Zor bir dönem olacağını biliyorduk ‘çözüm süreci’nin; ancak bazıları için bu kadar zor geçeceğini öngöremediğimi itiraf ederim..."

Fehmi Koru tüm yazıları