BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  GÜNCEL

900 polisle torbacılara dev operasyon

Narkotik timleri, 'torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Abone ol

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, narkotik timleri, 'torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat timleri, narkotik köpekleri ve polis helikopterinin de kullanıldığı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in çeşitli semtlerindeki eğlence mekanları ve sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. 7 ay süren fiziki takibin ardından zehir tacirlerinin kimlikleri tek tek tespit edildi, bulundukları bölgeler de belirlendi. Ekipler, bugün sabah saatlerinde başta Güney Mahallesi olmak üzere Kadifekale'deki 23 adrese Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 900 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskın yapılırken polis helikopteri de havadan destek verdi.

Baskınlarda gözaltına alınan 22 kişi sorgulanmak üzere Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


ÇOCUKLARA HEDİYE, VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME

Gürültü üzerine sokağa çıkan çocuklara operasyona katılan polisler, kitap, kırtasiye malzemeleri ve oyuncak dağıttı. Başta gençler olmak üzere vatandaşlara uyuşturucunun zararları hakkında bilgi verildi.