BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru'dan dikkat çeken IŞİD yazısı

IŞİD'e karşı oluşturulan askeri koalisyona Türkiye'nin katılmasına karşı çıkan Fehmi Koru, gerekçelerini köşesinde yazdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, IŞİD'e karşı oluşturulan askeri cephede Türkiye'nin yer almasına şiddetle karşı çıktı. Koru, yazısında milletvekillerine üstü kapalı tezkereye "hayır" demesini istedi.

ABD'nin Türkiye'yi üçüncü kez savaşa sokmak istediğine dikkat çeken Koru, ilkinde askerler ikincisinde ise TBMM'nin tezkereye geçit vermediğini hatırlatıyor.

İç ve dıştan hükümete yönelen ‘IŞİD ile işbirliği’ iddiaları, Türkiye’nin baskılara dayanmasını zorlaştırdığını ifade eden yazar, bugüne kadar silahlı çözüm arayışının işe yaramadığının altını çiziyor.

Koru yazısını Türkiye'nin savaşa dahil olmaması yönünde çağrıda bulunarak tamamlıyor:

DÜŞMANLIKLAR KALICI HALE DÖNÜŞECEK

"Varlığını hissettirdiği son aylarda IŞİD’in İslâm dini ve onun bağlılarına vermiş olduğu zararı, yakın zamanlarda hiçbir İslâm-düşmanı başaramamıştı.

Modern barbarlıktır yaptıkları...

Şimdi de, IŞİD’in varlığı yüzünden çıkan savaşla düşmanlıklar kalıcı hale dönüşecek ve sonrasında bu coğrafya kendisini sürekli bir çatışmacı ortama mahkum edecek... Ortadoğu’da herkes birbirinden kuşku duyacağı gibi, IŞİD’in militanlarını genellikle oradan devşirdiğine inanıldığı için Batı ülkelerinde yaşayan müslümanların hayatı bundan böyle hiç kolay olmayacak...

HANGİSİ BAŞARILI OLDU?

Bugüne kadar hangi silâhlı çözüm arayışı işe yaradı ki, hedeflerin tepesine bomba yağdırılarak IŞİD’le hesaplaşma başarılı olsun?

Anlaşılması güç bir nokta da şu: 11 Eylül (2001) uğursuz eylemlerini gerçekleştirenleri etkileyen ve IŞİD’i de doğuran ortam, ABD’nin yanında yer alan koalisyoncu ülkelere çok şey borçlu. O ülkelerde yaygın olan düşüncelerden etkilenmiş insanlar IŞİD bayrağı altında toplanmış olduğu halde, IŞİD’e karşı savaş cephesinde başı onlar çekiyor.

BİR SONRAKİ BAŞAĞRISI

Koalisyonu oluşturan ABD o ülkelerden insanlara IŞİD’e karşı savaş dersleri veriyor.

Bir sonraki başağrısı, şimdilerde ABD tarafından IŞİD’e karşı eğitilenler arasından çıkarsa hiç şaşırmayın..."

Türkiye bu yanlışlığın dışında kalmalı."