BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

TOKİ binaları ilim yayma cemiyetine mi kiralandı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’den devraldığı deprem konutlarından 40’nın İlim Yayma Cemiyeti’ne kiralanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Önergesinde Kocaeli’nde 1999 Marmara depremi sonrasında TOKİ’nin depremzedeler için yaptığı 1378 konuttan 240’ı kamulaştırma karşılığında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredildiğini hatırlatan Türkkan, “09.02.2005 tarihinde ise TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanmıştır. Protokolün 5. Maddesi gereği deprem konutlarının konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yapılması zorunlu olan kamulaştırma işlemlerinin haricinde kullanılması, başka kişi veya kuruluşa tahsis edilmesi yasaktır.” Dedi. Yapılan protokole rağmen konutlardan 40 tanesinin İlim Yayma Cemiyetine kiralandığını belirten MHP Kocaeli Milletvekili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Türkkan Ala’ya hem protokolden haberi olup olmadığını hem de protokolün hiçe sayılması ile ilgili bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağını sordu.

Türkkan’ın Ala’ya şu soruları yöneltti:


1-Bakanlığınızdan önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne TOKİ tarafından devredilen deprem konutları ile ilgili bilginiz var mıdır?
2-Bu konutlarla ilgili bürokratlarınızdan bilgi aldınız mı?
3-09.02.2005 tarihinde TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolden haberdar mısınız?
4-İlgili protokolün 5. Maddesi gereğince deprem konutlarının konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yapılması zorunlu olan kamulaştırma işlemlerinin haricinde kullanılması, başka kişi veya kuruluşa tahsis edilmesi yasaktır. Buna rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine devredilen edilen konutlardan 40 tanesini yurt olarak kullanılması için ihaleyle İlim Yayma Cemiyeti’ne kiraladığı doğru mudur?
5-Protokolün hiçe sayılması ile ilgili bir yaptırımınız olacak mıdır?
6-Başka AKP’li Belediyelerde de benzer durumlar yaşanmakta mıdır?