BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  EKONOMİ

Fehmi Koru'dan 'can sıkan' yazı! Kaçıyorlar...

Fehmi Koru, "1 milyon Dolar’dan fazla parası olanların yüzde 12’sini teşkil eden 6 bin Türk, 2017 yılında, parasını yurtdışına çıkarmış" dedi ve ekledi: "2017’de en fazla para kaçışının olduğu kentler arasında ilk sırada İstanbul var..."

Abone ol

DOLARDAKİ artışla ilgili tartışmalar sürerken Fehmi Koru kendi internet sitesinde "Canınız sıkılacak ama..." başlıklı bir yazı yazdı ve doların yakın zamanda ne kadar olacağıyla ilgili tahminleri ve New York Times gazetesinde çıkan Türkiye ile ilgili bir haberden alıntılar yaptı. 

5 yıllık kalkınma planında doların 2018 yılında 1.97 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Fehmi Koru, "Türkiye seçim arefesinde ve bu konular sadece Dolar-TL dengesi olarak gündeme geliyor. Şu sıralarda 1.97 TL olması beklenmiş Doların 4.5 TL üzerindeki seyri, biraz da 'Ne zaman 5 TL olacak' merakıyla izleniyor" ifadelerini kullandı. 

6 BİN TÜR DOLAR MİLYONER PARASINI KAÇIRDI... New York Times'taki “Milyonerler kaçıyor. Sizler de o kervana katılsanız iyi olur” başlıklı haberden alıntı yapan Fehmi Koru, "Milyonerlerin en hızlı kaçış halinde bulunduğu ülkeler, o yazıya göre, Türkiye ile Venezüela imiş… 1 milyon Dolar’dan fazla parası olanların yüzde 12’sini teşkil eden 6 bin Türk, 2017 yılında, parasını -muhtemelen kendisini de- yurtdışına çıkarmış" diye yazdı.

TÜRKLER PARASINI AVRPA VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NE GÖTÜRÜYOR... Koru'nun aktardığına göre, dünyada 1 milyon Dolar üstü parası olan insanların sayısı 15 milyon olduğunu ve bunların 100 bininin 2017 yılında, o parayı kazandıkları kendi ülkelerini terk etmiş: "Terk edenlerin 9 bini parasını zaten 5 milyon Dolar milyoneri bulunan ABD’ye taşımış. Türkler ise paralarını daha çok Avrupa ülkeleri ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne götürmekteymiş."

EN FAZLA SERMAYENİN KAÇTIĞI İL: İSTANBUL... Güney Afrika’da yerleşik bağımsız bir kurum 2013 yılından beri her yıl rapor hazırlayan ‘New World Wealth’in (NWW) sadece ülkeleri değil dünyanın belli başlı kentlerini de sermaye kaçışı yönünden mercek altında tutmuş. "2017’de en fazla para kaçışının olduğu kentler arasında ilk sırada hangisi bulunuyor dersiniz?" diye soran Koru, "Evet, İstanbul…İstanbul’u, Cakarta (Endonezya), Lagos (Nijerya), Londra, Moskova, Paris ve Sao Paola (Brezilya) takip ediyor" ifadelerine yer verdi.