BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce'nin seçileceğine inanmıyorlar! Akın akın gidiyorlar...

Onbinlerce Suriyeli mülteci Ramazan Bayramı'nı kutlamak için ülkelerine geçmeye devam ediyor... CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Ülkesine bayrama tatile gideni geri Türkiye'ye almam" demişti...

Abone ol

TÜRKİYE'deki Suriyeli sığınmacıların, ramazanı ve bayramı ülkelerinde geçirmek için sınır kapılarından çıkışları sürüyor. Bugüne kadar 130 binden fazla Suriyeli bayram tatili için ülkesine geçti.

Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları sürüyor. Farklı illerde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ülkelerine gitmek üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geliyor. Ramazanı ve bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen yaklaşık 52 bin Suriyeli sığınmacı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.

Kilis Valiliği'nden randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeli'nin çıkışı da sürüyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye'de yaşayan 200 bin Suriyeli memleketlerine gitmiş ve bayram sonrası dönüş yapmışlardı. Bu yıl sayının 200 binin üzerinde olması bekleniyor. 

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?.. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk canlı yayınında “4.5 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Bayram’da gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta 10 gün kalıyor, sonra geri dönüyor. Eğer sen gidip 10 gün kalıp geri gelebiliyorsan kal orada devamlı. Ne diye geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Demek ki şartların uygun. Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aşevi mi? Benim ülkemin insanları işsiz” demişti.

SIĞINMACILAR İNCE'NİN SEÇİLECEĞİNE İNANMIYOR MU?.. Bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 26 Haziran saat 08.00'de başlamıştı ve 6 Temmuz saat 17.00'de tamamlanacak. Ancak 24 Haziran'da Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'ye geri dönemeyecekler. Suriyeli sığınmacıların tüm bu olanlara rağmen ülkelerine tatile gitmeleri "Suriyeli sığınmacılar Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı seçileceğine inanmıyor" dedirtti.