BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan prompter cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce'nin Diyarbakır'da katıldığı iftarda prompter cihazının bozulduğu ve bu sebeple korumalarını fırçaladığı iddiasıyla ilgili konuştu. Erdoğan ''Prompteri unutmuşum, ben prompteri falan unutmadım. Ben prompterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya mitinginde konuştu.

Erdoğan muhalefet adaylarına yüklendi özellikle de Muharrem İnce'ye sert sözlerle yüklen Erdoğan, İnce'nin prompter bozuldu iddiasına da yanıt verdi.Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İNCE'YE PROMPTER CEVABI: Prompteri unutmuşum, ben prompteri falan unutmadım. Ben prompterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, korumalara söyle yerine döndürsünler. Benim bu ilim ehline saygımdır Bay Kemal. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlar ülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacakları belli değil.

24 HAZİRAN'DAN SONRA BUNLARLA HESAPLAYACAĞIZ: Ekonomi diyorlar ya, Türkiye'yi her yıl en az yüde 5,7 büyüyen ülke haline getirdik. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı, şimdi sıfır. Ey Bay Kemal, ey Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız, çırak bile olamadınız.AB'de ortalama her vatandaş 100 euro elde ederken bizim 35 euroydu. Şimdi 63 euro gelir elde eder hale geldik. Bire bir katladık. Ekonomi diyorlar. Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manüpilasyonlarını. 24 Haziran'dan sonra çok ciddi bir manifestoyu bunlara çekeceğiz.

SİZİN MOTOMOBİLE KAFANIZ BASMAZ: Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile motomobile kafanız basmaz. 2002'de 91 bin adet otomobil satılan Türkiye'de geçen yıl 723 bin otomobil satıldı.Türkiye büyüdükçe bundan tüm şehirlerimiz hakkına düşen payı aldı. Bay Kemal de duysun Bay Muharrem'de; Sakarya’ya son 6 yılda 21 katrilyon yatırım yaptık. İnşallah Sakarya'ya ikinci bir üniversiteyi kazandırıyoruz. 

BENİM GELİP TOP YIKACAK HALİM YOK: 28 bin kapasiteli stadyumumuz şehrimize yakışan bir eser oldu, beğendiniz mi? Ama çıkamadınız, benim gelip burada top oynayacak halim yok. Sakarya'da bin yataklı şehir hastanemizin çalışmaları bitmek üzere. Onun da çalışmasını yapıyoruz, proje bitmek üzere. Eski stadın yerini millet bahçesi yapacağız.

BUNLARIN HAYATINDA YAPMAK YOK YIKMAK VAR: TOKİ orayla ilgili bir satış ahdi yapmış, TOKİ ile konuştum inşallah orayı millet bahçesi yapıyoruz. Çoluk çocuk oraya gidin, hep birlikte çimlerde yuvarlanın. İngiltere'nin Hyde Parkı varsa, bizim de Sakarya millet bahçemiz var. Bunların hayatında yapmak yok, yıkmak var. Bunların dedeleri de böyleydi. CHP zihniyeti budur.

METİN TEMEL PAŞA TEPKİSİ: Meydan meydan gezip Metin Temel'in apoletlerini sökeceğim diyor... Sen kimsin sen nesin ya...Sana o apoletleri söktürmezler...O apoletleri gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksın...Teröristten Cumhurbaşkanı olmaz. Benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak.

DEMİRTAŞ'A: TERÖRİSTTEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAZ: Sen o apoletleri ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksınız? Hale bak, benim 53 Kürt kardeşimin ölümü ile ilişkili kişi cumhurbaşkanı adayı. Muharrem efendi de onu ziyaret ediyor. Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Kürt kardeşim bu oyunu bozacak. Onu ziyaret edenler oradan oy devşiririm sanıyorlar, devşiremeyeceksin.

CUMHURBAŞKANININ APOLET SÖKME YETKİSİ YOK: Benim halkım türbe ziyareti gibi onu ziyaret edene cezayı sandıkta kesecektir. Biz 15 Temmuz'da 150 generalin apoletini sökmüşüz. Milletin kanını döken o alçaklar birer FETÖ teröristiydi. Onlarla bunu birbirine karıştırma. Metin Temel paşamız ise Afrin'de teröristlerle göğüs göğüse çarpışmış bir komutandır. Beni alkışlamış, ben başkomutanım. Ey Muharrem sen kendini ne zannediyorsun, çırak bile değilsin. Erdoğan Anayasa'ya göre zaten başkomutan. Cumhurbaşkanının apolet sökme gibi bir yetkisi yoktur. Yargı yapar bunu yargı.