BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Fehmi Koru son seçim anketini açıkladı aradaki fark olay

Son seçim anketini Fehmi Koru kişisel internet sitesindeki köşe yazısından duyurdu. Verdiği anket sonuçlarına göre Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasında oy oranı inanılmaz. İşte Fehmi Koru'nun elindeki rakamlar;

Abone ol

Fehmi Koru'nun köşesinde yer verdiği seçim anketi sonuçları Remres Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne ait. Ankete göre Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında oy farkı kapanmak üzere.

Fehmi Koru anket verilerini şu şekilde aktardı: - Bir önceki anketi gazetelerde de kendisine yer bulan bir kuruluşun bendeki yeni anketine göre, bu pazar seçim olsa, Cumhur İttifakı (43.9) ile Millet İttifakı’nın (43.7) oyları birbirine yakın çıkacak; Tayyip Erdoğan’ın alabileceği oy da yüzde 42.2 ve bu rakamların ikisi de kararsızlar dağıtıldıktan sonra…

Fehmi Koru'nun referans aldığı bu anket şirketi Mayıs ayı başında bir başka anket daha yayınlamıştı. O anketin sonuçlarına göre de durum şöyleydi:

Son seçim anketini Remres açıkladı işte merak edilen rakamlar

 Fehmi Koru anket verilerini sunduğu yazısını şu satırlarla bitiyor : 'En başta söyledim: Bir aydan daha az bir süre kalmış olan seçimlerde sandıktan nasıl bir sonuç çıkabileceğine dair elimde araştırmaya dayalı bir veri yok; henüz yok. AK Parti sözcüsü “Biz ilerideyiz” diyor ve onu yalanlamak için de bir sebep görmüyorum.

Zaten o yüzden de, kampanyada ağırlıklı olarak kullanıma sokulmuş ‘beka’ sözcüğünün bu seçimlerde yeri olmadığına inanıyorum. Bırakalım da, insanlar, herhangi bir korkuya kapılmadan, kendilerini baskı altında hissetmeden kanaatlerini oluştursun ve sandık başına gittiklerinde de gönüllerine göre oylarını kullansınlar.

Demokratik olan budur ve böyle olmayan ortamlar demokrasilerde ‘beka’ sözcüğünü akla getirir.