BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

FBIdan Türkiyeye terbiyesizlik!

Türk Hava Yolları’na ait Tekirdağ uçağı, 25 Şubat’ta Amsterdam yakınlarında bir tarlaya düştü, altında büyük rezalet kaldı!

Abone ol

Türk Hava Yolları’na ait Tekirdağ uçağı, 25 Şubat’ta Amsterdam yakınlarında bir tarlaya düşmüş ve 10 kişi hayatını kaybetmişti. İşte bu kazanın ardından büyük bir rezalet ortaya çıktı. Meğer FBI tam 40 dakika boyunca kaza yerine kimseyi yaklaştırmamış bir THY personeline ise kelepçe takmış!

Türk Hava Yolları’na ait Tekirdağ uçağının Amsterdam yakınlarında bir tarlaya düşmesinin ardından korkunç bir gerçek ortaya çıktı.  İddialara göre FBI 40 dakika boyunca uçağın etrafında kuş uçurtmadı. Bunun sebebinin ise FBI'ın uçakta bulunan Boeing çalışanlarındaki gizli askeri bilgileri korumak olduğu öğrenilmişti. Hatta FBI'ın bu operasyon sırasında bir THY görevlisini kelepçelediği iddia edildi. THY Genel Müdürü Kotil olayı doğruladı ancak gözaltının Hollanda yetkililer tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

DE TELEFRAAF ORTAYA ATTI

Düşen THY uçağında Amerikalılara ait gizli savunma planlarının bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu iddia Hollanda’nın en yüksek tirajlı günlük gazetesi De Telegraaf’ta yer almış ve büyük yankı uyandırmıştı. Kazadan 45 gün kadar sonra yayınlanan haberde, yeni bir radar sistemine ait gizli planların kazada hayatlarını kaybeden dört Boeing görevlisinin dizüstü bilgisayarlarında bulunduğu ve olayın hemen ardından Hollanda’ya gelen FBI ajanlarına teslim edildiği belirtiliyordu.

AJANLAR ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Kazanın hemen ardından Boeing’in güvenlik dairesinin, ABD’nin Lahey Büyükelçiliği’nden bilgisayarların derhal uçaktan alınarak başkalarının eline geçmelerinin önlenmesini istediği vurgulanan haberde, FBI ajanlarının Frankfurt’tan özel bir uçakla Amsterdam’a geldikleri anlatılıyordu. Olayın Haarlem savcılığı tarafından da doğrulandığı belirtiliyor, "Haarlem savcılığı sözcüsü, sorumuza ’dizüstü bilgisayarlarda gizli askeri bilgiler bulunuyordu ve iade istemi yerine getirildi’ yanıtını verdi" deniliyordu.

YARALILAR YA ÖLSEYDİ

3 parçaya bölünmüş uçağın etrafına kimsenin yaklaştırılmamasının ve yaklaşık 40 dakika ne bir kurtarma ne de sağlık ekibinin gelmemesinin nedeni de FBI'ın uçaktan bilgisayarları almak için yürüttüğü operasyona bağlanıyor.

FBI'ın operasyonu ile ilgili bir ayrıntı bugün Can Ataklı'nın Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde yer aldı. Ataklı, ''Amerika düşen bir uçaktan laptopları nasıl almıştı, o kargaşa içinde bunu nasıl organize etmişlerdi?” diye sorduğu yazısında THY Genel Müdürü Temel Kotil’in verdiği bilgileri şöyle aktarıyor:

''Konuyu THY Genel Müdürü Temel Kotil’e sordum. Kotil, 'O gün neler yaşandığını tam olarak bilemiyoruz henüz. Ama bizim alandaki bir teknik görevlimiz, boynunda apron kartı olduğu halde uçağa koşmak isterken bazı Amerikan ajanları tarafından durdurulmuş. Elemanımızın ısrarla uçağa gitmek istemesi üzerine yere yatırılıp elleri kelepçelenmiş ve bir saat depoda tutulmuş' dedi.''

Kotil, gözaltı olayını doğruladı ancak FBI ajanları değil Hollandalı yetkililerin gözaltına aldığını belirtti.