BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öldürülüp tecavüz edildi; katilini DNA bulacak!

Boğarak öldürüldükten sonra tecavüz edilen küçük 5 yaşındaki küçük kızın sanıkları DNA testinden sonra belli olacak.

Abone ol

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde, tecavüz edilip iple boğularak öldürüldükten sonra cesedi dere kenarında bulunan küçük kızın katil zanlısı oldukları ve olaya karıştıkları iddia edilen sanıklara DNA testi yapılacak.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dün yapılan duruşmada, Berivan K'yi (5) öldürdükleri iddia edilen S.K. (13) ve R.M.K. (13) ile olaya karıştıkları öne sürülen Türkan Köylü (39) ve Fatma Köylü (55) ile müşteki Yıldız Köylü hazır bulundu.

ÖLÜ KIZA TECAVÜZ ETMEMİ İSTEDİ

Duruşmada dinlenen sanık S.K, olayla ilgili olarak daha önce 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verdiğini hatırlatarak, ''olay günü eve giderken sanık Fatma Köylü, beni ahıra çağırdı. Aynı köyde oturan İbrahim E. ile birlikte ahıra girdik. Türkan Köylü ile sanık R.M.K. oradaydı. Öldürülen Berivan K. ise sırt üstü yatıyordu. Boğazında ip, cinsel organının çevresinde de kan vardı. Fatma Köylü öldürülen kıza tecavüz etmemi istedi ama bunu yapmadım. Suçsuzum'' dedi.

Sanık R.M.K de, olayla ilgisi olmadığını, diğer sanık S.K'nin kendisine iftira attığını savundu.

DNA TESTİ YAPILACAK

Sanıklar Fatma Köylü ve Türkan Köylü de, cinayet olayına karıştıkları iddialarını kabul etmeyerek suçsuz olduklarını söylediler.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanıkların kıl ve kan örneklerinin alınıp, küçük kızın boğazında bulunan iple birlikte yeniden DNA testi yapılmak üzere Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarına gönderilmesine ve bazı tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanıklar Türkan (39) ve Fatma Köylü'nün (55), 16 Haziran 2008 tarihinde Berivan K'nin öldürülmesi olayıyla ilgili Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis, küçük kıza tecavüz ettikleri iddia edilen S.K. ve R.M.K. hakkında da Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ''cinsel istismar'' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmış, daha sonra bu dava dosyalarının birleştirilmesine karar verilmişti.