BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

FBI: Boston’da yeni saldırı riski yok

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan basın açıklamasında, Boston Maratonu’ndaki saldırıları takiben yeni saldırı riski bulunmadığı belirtildi.

Abone ol

ABD’de, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Boston Maratonu’ndaki saldırıları takiben yeni saldırı riski bulunmadığı belirtildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmada, Boston’daki olay yerinde, patlamamış herhangi bir bombaya rastlamadıklarını bildirdi.

Açıklamada olayın faillerini belirlemek için yapılan soruşturmanın sürdüğü de belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde dün düzenlenen Boston Maratonu sırasında meydana gelen iki patlamada en az üç kişi ölmüş, 100'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Olayın ardından FBI olayın "terör saldırısı" olup olmadığıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Maratonun bitiş çizgisi yakınında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralananların en az 17'sinin durumumun ağır olduğu belirtiliyor.

Başkan Barack Obama televizyondan yaptığı konuşmada, saldırıyı düzenleyenlerden hesap sorulacağını bildirmişti.

Obama, "Bunu kimin yaptığını bulacağız; bunun niçin yapıldığını ortaya çıkaracağız" diyen Obama, olayın sorumlusu olan birey veya grupların, "adaletin tüm ağırlığını üzerlerinde hissedeceklerini" diye konuştu.

Başkan Obama'nın, konuşmasında "terörizm" sözcüğünü kulllanmamasına rağmen, daha sonra açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü, "Burada görüldüğüne benzer, birden çok patlayıcının söz konusu olduğu her türlü olay, açık bir şekilde terör eylemidir ve olaya bir terör eylemi olarak yaklaşılacaktır" demişti.