BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  POLİTİKA

Apo'nun mektubu BDP'ye ne zaman ulaşacak?

Meclis'teki makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektup hakkında konuştu

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Öcalan tarafından Kandil’e yazılan mektubun en kısa zamanda BDP’ye ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, “En kısa sürede muhataplarına gönderilecek“ dedi.

Kışanak, Meclis’teki makamında bir grup gazeteciyle sohbet etti. Kışanak, Abdullah Öcalan tarafından Kandil’e yazılan mektubun en kısa zamanda BDP’ye ulaşmasını beklediklerini söyledi. "Mektupta hangi yolla bir çekilme olacağına ilişkin bilgiler yer alacağını bekliyoruz” diyen Kışanak, “Yeni mektupta güvence, hangi yöntemle çekilme olacağına dair bilgiler yer alacaktır. Güvencesi kendi içinde bazı mekanizmalar kullanılarak temin edilecek. Geri çekilme sırasında can kaybı yaşanması hiç kimsenin arzu etmediği bir durum. Böyle bir çatışmanın yaşanması tüm her şeyi ters yüz edebilir. Büyük bir risk tüm taraflar bunun farkında. Hükümet de MİT de Kandil de Öcalan da biz de TSK da bu tehlikenin farkında. Bir kişiye bir şey olursa yeniden çatışma süreci başlar demek zaten kendisi bir tehlike. Çekilme sürecinde yeniden çatışma yaşanmaması için herkesin dikkatli olması ve gerekli özeni göstermesi gerekir. Can kayıplarının yaşandığı bir ortamda her şeyin değişeceğini tahmin etmek gerekir” diye konuştu.

Çözüm sürecinin ikinci aşamasının ne olacağına ilişkin soru üzerine Kışanak, “Al ver meselesi yok. İkinci aşama toplumsal müzakere aşaması olmalı. toplumsal müzakere olarak yürütülmeli herkes demokratik önerlerini söyleyip sürece dahil olmalı. Nasıl bir Türkiye  istiyoruz bunu konuşmalıyız” dedi.

Öcal’ın örgüt ile doğrudan bağlantı kurması gerektiğini belirten Kışanak, bu konuda basına yer alan haberlerin ise spekülatif olduğunu söyledi. Bunun örnekleri olduğunu belirten Kışanak, Mandela örneğini verdi.