BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe'den Aslan'a müthiş misilleme

Fenerbahçeliler, Galatasaraylıların Arena’da oynanan Beşiktaş derbisindeki tribün gösterisini gölgede bırakacak bir koreografiye imza atacak.

Abone ol

Fenerbahçe yönetimi ve taraftarları, 3 hafta sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan Galatasaray derbisine şimdiden hazırlanmaya başladı.

Milliyet'in haberine göre; sarı-lacivertlilerin hedefinin, Galatasaray taraftarlarının Türk Telekom Arena'da oynanan Beşiktaş derbisindeki tribün gösterisini gölgede bırakacak bir koreografiye imza atmak olduğu öğrenildi.

Galatasaraylı taraftarların geçen hafta sonunda oynanan derbiden önce tribünlerde gerçekleştirdiği Teknik Direktör Fatih Terim'i onure eden üç boyutlu koreografi gösterisi çok ses getirince Fenerbahçeliler de harekete geçti.

EZELİ RAKİPLERİNİN ÖNÜNDE OLACAKLARINI KANITLAMAK İSTİYORLAR

Sarı - lacivertiler Galatasaray derbisinde Kadıköy'de hafızalara kazınacak bir üç boyutlu, müzikli gösteri için kolları sıvarken, bu konuda da ezeli rakiplerinin önünde olduklarını kanıtlamak istiyorlar. Fenerbahçe Yönetimi destekli çalışmanın temeli atılırken, sarı - lacivertli taraftarların yapacağı tribün gösterisinin tutuklu bulanan başkan Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman, tarihe kazınmış 6-0'lık Galatasaray galibiyetini de konu alacak şekilde hazırlanması için fikir üretme çalışmaları başlatıldı.

Fenerbahçeliler, hazırlayacakları koreografi gösterisinin maliyetini de karşılamak için ortak çalışma yaparken, sarı-lacivertli yönetimin de bu eyleme katkı sağlaması bekleniyor. Sarı-lacivertli taraftarlar, Galatasaray kaşılaşmasında takımın maçı kazanması ve tarihe bir kez daha not düşmek için büyük iştah ve birliktelik içinde karşılaşmaya kararlı biçimde hazırlanmayı sürdürüyor.

"PROFESYONEL DAĞCILAR GELDİ"

Türkiye'nin gündemine oturan koreografinin mimarı ultrAslan Genel Koordinatörü Oğuz Atay, o kareografinin nasıl hazırlandığını böyle anlatmıştı:

"17 Şubat'ta oynadığımız Mersin İY. maçından sonra bu koreografiye karar verdik. Önce kafamızda canlandırıp, kafamızda oynattık, baktık oluyor. Daha önce Kadıköy'de 3 boyutlu yaptılar ama rezil oldular. Biz Basel'den ilham aldık. Onlarınki müthişti. Sonra genç kardeşlerimiz ultrAUNİ ile toplantı yaptık. Proesyonel dağcılar geldi.

1 HAFTA STATTA YATIP KALKTILAR

3 km halat kullanıldı. Stadın tepesinde kedi yolu dediğimiz yer var, 60-65 metre yüksekliğinde halatların oraya asılması gerekiyordu. ultrAUNİ'deki mimarlık okuyan, mühendislik okuyan, grafik okuyan arkadaşlarla milimetrik hesaplar yaptık. Stadın teknik ekibiyle koordineli olarak 4 gün çalıştık. Aynı hafta hem basketbolda Anadolu Efes'le Eurolig maçı hem de Beşiktaş derbisi olduğu için iki maça da ayrı koreografi hazırlamak kolay bir iş değildi Arkadaşlarmız 1 hafta statta yatıp kalktılar. Tam anlamıyla onlar için hücre cezası gibiydi. 140 kişi çalıştı. 4 vardiya 35'li 4 grup olarak. 24 saat dolu dolu 3.5 gün sürdü.

TERİM'E BÖYLE JEST YAPMIŞLARDI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN