BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan TÜSİAD'I yerden yere vurdu

TL'nin yeni simgesini tanıtım töreninde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde yine TÜSİAD vardı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 yasasına yönelik TÜSİAD'ın yaptığı eleştirilere yönelik tepkisini bugün de sürdürdü.

TL'nin simgesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada TÜSİAD'ı adeta yerden yere vuran Başbakan Erdoğan, "Bu zihinyetin, bu muhalefetle hareket ettiğni göreceksiniz. Bizim karşımızda dikilmeleria, bize bir şey kaybettirmez Yeterki millet bizim karşımızda olmasın" dedi.

Erdoğan'ın TÜSİAD'a yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi...

KRİZ DUASINA ÇIKTILAR

Kriz duasına çıkanlar oldu bu ülkede. Bazı partilerde öyle bir anlayış var ki, ülkenin imajını zedelemeyi muhalefet sanıyorlar. İşte biz bu tür anlayışlara rağmen istikrarı koruyor, güveni sağlıyoruz.

Tamamen ideolojik kaygılarla hareket eden sivil toplum örgütleri var. Böyle hareket eden sivil toplum örgütlerine rağmen istikrarı korumaya çalışıyoruz. Elbetteki görüş belirtirler, bize de faydalı olur.

GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ AMA...

Oraya gelince bize görüş belirtmeyenlerin, ideolojik açıklamalarada bulunmaları son derece manidardır.

KENDİ AYAKLARINA SIKTILAR

Kesintisiz eğitim topluma büyük zarar verdi. Çocuklara ağır zararlar verdi. En çok da ekonomiye zarar verdi. İşadamlarını temsil eden bir örgüt, eğitim sistemine yaptığı açıklamalarla kendi ayağına kurşun sıktı. Meslek liseleri yok olma noktasına geldi. Zararı sanayici, ekonomi gördü.

BİZ PATRONLARIN DEĞİL, HALKIN İKTİDARIYIZ

Geçmişte yaptıkları bu hatayı bugün de tekrarlamak istiyorlar. Biz seçkinlerin, patronların hükümeti değiliz. Biz yoksuluyla zenginiyle, işçisiyle patronuyla 75 milyonun hükümetiyiz.

Bu zihinyetin, bu muhalefetle hareket ettiğni göreceksiniz. Bizim karşımızda dikilmeleri, bize bir şey kaybettirmez. Yeter ki millet bizim karşımızda olmasın. Biz millete göre istikametimizi belirleriz. Kimse eski Türkiye'nin refleksleriyle hareket etmesin. Millet iradesi her kararın üstündedir. Türk lirasının bugün tanıttığımız simgesinin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum