BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

FB Cumhuriyeti'nden Florya çıkarması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Metin Oktay Tesisleri'nin yanındaki kamu arsasını kiraladı

Abone ol

F.Bahçe, G.Saray'a komşu oldu. Başkan Aziz Yıldırım, G.Saray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nin 500 metre yakınındaki 4.5 dönüm arsayı Sarı-Lacivertli kulübe tesis yapmak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiraladı.

Akşam Gazetesi'nden Alaattin Metin'in haberine göre Şenlikköy'de eski pazar yeri olan Tevfik Ercan Lisesi'nin yanındaki arsaya Avrupa yakasındaki taraftar ve kongre üyeleri için yüzme havuzlu Fenerbahçe Tesisleri yapılacak.

GÖRÜŞMELER AYLAR SÜRDÜ

Bu proje uzun süredir düşünülüyordu.
Daha doğrusu kongre üyeleri ve taraftarlar, Avrupa yakasında da F.Bahçeliler'in buluşacağı bir tesisin olmasını istiyorlardı.
İki sene süren bir çalışma sonunda Şenlikköy'de pazar yerinin kaldırılacağını ve arsanın Milli Emlak'tan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tesis yapılması için verileceği öğrenildi.
Ondan sonra, 'Sır gibi saklanan çalışma' başladı.
Aylar süren görüşmeler sonunda F.Bahçe, etrafında lüks evlerin bulunduğu 4 bin 536 metre karelik arsayı 49 yıllığına kiraladı.



SENEYE HİZMETE GİRECEK...

Sözleşme iki gün önce yapılarak eski pazar yeri, resmen Fenerbahçe Kulübü'nün malı oldu.
İki katlı bina ve yüzme havuzu için proje çalışmaları başladı. Bir-iki ay içinde de izin alınarak inşaata başlanacak. Muhtemelen gelecek sene de hizmete girecek.
Yer neresi biliyor musunuz!
E 5'ten Florya tren istasyonuna giden, bir tarafında Şenlikköy, diğer tarafında Galatasaray tesisleri, Kaşıbeyaz ve Beyti lokantasının bulunduğu ana caddenin iki sokak ortasında lüks evlerin bulunduğu Şenlikköy Karakolu'nun 100 metre yakınında olan arsa.
Yıllar önce iki kulüp Anadolu yakasında Kadıköy'de Fenerbahçe Burnu'nda birbirlerine komşu olmuşlardı. Yan yana olan tesislerini aradaki bir duvar ayırıyor.
Şimdi ise Avrupa yakasında komşu oldular.




Yap işlet modeli

FENERbahçe, Florya'da 49 yıllığına kiraladığı 4.5 dönümlük arsa için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tek kuruş kira ödemeyecek. Ancak tesislerin yapım maliyetinin tamamı Fenerbahçe tarafından karşılanacak.
HAZIRLANAN ancak henüz imzalanmayan protokole göre GSGM de bu tesislerden yararlanacak. Yani havuzun kullanım hakkını Fenerbahçe ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile paylaşacak. Yapılacak sosyal tesislerin gelirleri ise tamamen Fenerbahçe'ye ait olacak.