BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Fazıl Saya sert yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, Piyanist Fazıl Say'ın açıklamalarını sert bir dille yalanladı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Piyanist Fazıl Say'ın açıklamalarının ''son derece mesnetsiz ve afaki olduğunu'' kaydederek, ''müzik ve resim derslerinin geçen 5 yıl içerisinde kaldırılmadığı gibi böyle bir teşebbüsün dahi hiçbir zaman söz konusu olmadığını'' bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''piyanist Fazıl Say'ın ajanslara yansıyan, 'Son dönemde müzik ve resim derslerinin kaldırılması gündemde' şeklindeki iddiaları ile Milli Eğitim Bakanlığını zan altında bıraktığı'' ifade edildi.

''Bu iddialarıyla Say'ın eğitim dünyasından ne kadar kopuk ve uzak olduğu anlaşılmaktadır'' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''(Say'ın) Açıklamaları son derece mesnetsiz ve afakidir. Müzik ve resim dersleri geçen 5 yıl içerisinde kaldırılmadığı gibi böyle bir teşebbüs dahi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Aksine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından kamuoyuna açıklanan ortaöğretime geçiş sisteminde müzik ve resim derslerine öğrencilerin ilgisinin artırılmasını amaçlamaktadır. Sayın Fazıl Say'ın bugün ileri sürdüğü iddialar arasında yer alan '10 bin müzik öğretmeni açığı' iddiası da hiçbir gerçek veriye dayanmayan hayali bir rakamdır. Şu anda ilköğretim ve ortaöğretimde müzik dersleri branş öğretmenlerince verilmekte ve dersler boş geçmemektedir. Geçen 5 yıl içerisinde atanan öğretmenler arasında müzik öğretmenlerinin sayısı geçmiş yıllara oranla ciddi artış kaydetmiştir.''