BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirtaşın dönüş tarihi

Çürük belge ile askerlikten kaçan Nurettin Demirtaş, dönüş için tarih verdi.

Abone ol Almanya'nın Düsseldorf kentinde bölücü örgüt yandaşlarının düzenlediği mitingde konuşan DTP Eşbaşkanı Nurettin Demirtaş, pazartesi günü Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Kürtlerin devlet kurmak istemediğini, ayrımcı, bölücü gibi kavramlarla sorunun örtbas edilmek istendiğini savunan Demirtaş, ''Kürtler devlet değil, iktidar değil, özgürlük istiyorlar. Biz bunu bugün burada söylemedik. Hiç kimse Kürtlerin ne isteklerini sormuyor'' dedi.

Konuşmasında  Başbakan Erdoğan’a yüklenen Demirtaş, Kürtleri aşağıladığını öne sürdüğü Demirel, Mesut Yılmaz ve Çiller gibi Erdoğan’ın da siyaset sahnesinden silineceğini savundu. Demirtaş, Kürtleri aşağılayan pişmanlık yasaları yerine özgürlükçü yasalar çıkartılmasını istedi.

Alman polisi acımadı

Bu arada mitingde yasaklı bayrak taşımak isteyen göstericilerle polis arasında kavga çıktı. Göstericiler, bayrağın taşınmasına izin vermeyen polise saldırdı. Bunun üzerine polis, cop ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda, 7’si polis 20 kişi yaralandı.

Olayla ilgili olarak 4 kişi geçici olarak gözaltına alındı ve haklarında ülke huzurunu bozmak sucundan soruşturma başlatıldı.