BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  MAGAZİN

Fazıl Say divalara hakaret etti

Ünlü piyanist FAzıl Say Twitter'da çoştu. Ünlü piyanist bakın ünlüler için Twitter'da neler söyledi...

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Somali'ye giden Sertap Erener için yaptığı yorumlarla konuşulan Fazıl Say Twitter'da ünlü isimleri kızdıracak yorumlar yaptı

Arabesk müzik için "Arabesk faşizimdir" diyen ünlü piyanist, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ve Sezen Aksu'yı kızdracak açıklamalarda bulundu

Say, ''Orhan Gencebay 3. sınıf bir müzisyendir", "Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü ögrencisinin 6 haftalik ilk bilgisine sahip değildir" dedi.

Daha önce kendisine ait facebook sayfasında yaptığı "arabesk müzik yavşaklıktır" açıklamasıyla dikkat çeken Say, "Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı "yalan dolanla" doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum" demişti.

Ünlü müzisyen önceki akşam twitter'da yine çarpıcı açıklamalar yaptı. "Arabesk müzik faşizmdir" diyen piyanist, Orhan Gencebay, Sezen Aksu ve Müslüm Gürses için şunları söyledi:

"Orhan Gencebay 3. sınıf bir müzisyendir, Müslüm Gürses ise bir müzisyenin bir kılcal damarı olamaz, Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü ögrencisinin 6 haftalik ilk bilgisine sahip değildir."

İşte "Arabesk müzik faşizmdir" diyen Fazıl Say'ın o mesajları...

"Arabeskfaşizmi. Arabesk müzik müziğin faşizmdir. (beni dinle,, bana güven,, bana inan, gülüp geçme, bi düşün, niye diye sor ,cevap ara)))"

"Cehaletten korkuyorsan, cehaletin eyleme dönüşmesinden, soylulaştırılmasından ve de çığırından çıkmasından; o zaman Arabeskten kork"

"arabeskciler ve fanlari amma cok zartzurt yazmislar ya insan okumaya usenir.. Hadi gidin bi baska yere yazin mesela kendi sayfaniza. hadi

"arabesk fasizmdir"

"arabeskin niye faszm oldugunu düsün.. bi dur.. bi düsün.. belki adam haklidir diye bir ihtimal ver... belki de... diyebil... düsünebil.."

"Orhan Gencebay ?? 3. sinif bir muzisyendir.. Haa kibar adamdir... Ama kibar adam olmak meslek degil... hadi gidin-.-.))))"

"Müslüm Gurses ise. bir muzisyenin bir kilcal damari olamaz... Kes tartismayi... düsün... ögren... akil et.. niye diye sor.. sorabil..."

"Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü ögrencisinin 6 haftalik ilk bilgisine sahip degildir.. siz ona besteci dediniz.. 30 yil.. fasist kim?"

"dünya muzikleri dinleyin ve ne kadar dinlerseniz o kadar ilerlersiniz.. Iyi seyler dinleyin.. ilerleyin.. gayret edin Emek verin...biraz"

"arabesk fasizmi cevap verir.. verenler cevap verecek muhattabimiz degildir muzikte... sorry.. keske olsaydi.. keske"

"iyi muzik nedirin cevabi zor belki... uzun makalelerin konusu olur... ama kötü müzik arabesktir."

"saygi maygi yok... arabeski bu sekilde elestirene de saygi duyulsun.. hayatimizin her yerini kaplamasina itirazimiza da saygi duyulsun???"

"türk m milletinin %99una yaranmiyoruz.. Bunu tatsinlar o saskinliklarinda....gercegi söylüyoruz.. arabesk fasizmdir..."