BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.383,18
HABER /  GÜNCEL

Fatura öğrencilere kesildi

Adıyaman'da AKP İl Kongresi'nde ki öğrenciler hakkında Milli Eğitim disiplin soruşturması başlattı.

Abone ol

AKP Adıyaman İl Kongresi'ne ilköğretim okulu öğrencilerinin katılmasının faturası öğrencilere çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin 'Başbakanı görme merakıyla stada gittiklerini' tespit ettiklerini ve haklarında okul müdürlüklerince yapılan disiplin işlemlerinin devam ettiğini söyledi.
Çelik, 3 Mayıs'ta Atatürk Stadyumu'nda yapılan kongreye öğrencilerin katılması üzerine soru önergesi veren CHP milletvekili Mustafa Gazalcı'yı yanıtladı. Çelik, kongreye, yöneticilerin talimatı veya yönlendirmesiyle öğrenci götürüldüğü iddialarının doğru olmadığını savundu.

Konuyla ilgili iki ilköğretim müfettişinin görevlendirildiğini belirten Çelik, şunları söyledi: "Müfettişler, Emniyet Müdürlüğü video kayıtları, yerel TV kayıtları, gazetelerde yer alan fotoğraflarla okul kayıtlarını incelemiş, sonuçta, öğrencilerin yönetici veya öğretmenleri tarafından yönlendirilmediği, bazılarının aileleriyle gittikleri, bazılarınınsa okulların sabahçı bölümünün çıkış, öğlenci bölümünün giriş saatlerine denk gelmesi nedeniyle Başbakan'ı görme merakıyla stada gittikleri tespit edilmiştir.

Bu öğrenciler hakkında okul müdürlüğünce yapılan disiplin işlemlerinin devam ettiği, herhangi bir yönetici ve öğretmenin kongreye gitmedikleri sonuç ve kanaatine varıldığından, ilgili okul müdürleri ve öğretmenleriyle diğer yetkililer hakkında işlem tayinine gerek olmadığı kanaatine varılmıştır. Adıyaman'da hiçbir yöneticinin, öğrencileri söz konusu kongreye yönlendirmediği ve taşımadığı, bu nedenle kamu görevlileri hakkında herhangi bir disiplin işlemi uygulanmadığı, kendi inisiyatifleriyle kongrenin yapıldığı stadyuma gitmiş öğrencilerle ilgili disiplin işleminin devam ettiği, ayrıca, anılan kongreye öğrencilerin kitlesel katılımının söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır."


ÖĞRENCİLERE AKP BAYRAĞI
3 Mayıs'ta yapılan Adıyaman İl Kongresi'ne aralarında imam-hatipli ve ilköğretim öğrencilerinin de olduğu yüzlerce öğrenci alınmış, parti delegelerinin bulunduğu bölüme oturtulmuştu.

Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen kongrede, tribünlere oturtulan ilkokul önlüklü çocukların ellerine AKP bayrakları verilmiş ve AKP ile Erdoğan lehine slogan attırılmıştı. Adıyaman İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve idarecileri de öğrencilerin kendi aralarında anlaşarak kongreye gittiklerini savunmuştu.

Kaynak: Radikal