BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.466,62
HABER /  GÜNCEL

Fatihten Lübnana yardım

Fatih Belediyesi'nin Lübnanlı yetim çocuklara yardım paketi taşıyan TIR'ları yola çıktı.

Abone ol

Fatih Belediyesi tarafından Lübnan’daki yetim çocuklara dağıtılmak üzere hazırlanan yardım paketleri yüklendiği TIR’la yola çıktı.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Lübnanlılara yardım için herkesin elinden geleni yaptığına dikkat çekti. Demir, Fatih Belediyesi olarak Lübnan’daki acil durumun ortaya çıkmasından hemen sonra Özel Kalem Müdürü Cevdet Güngör’ü gönderdiklerini söyledi. Özel Kalem Müdürü’nün orada çeşitli temaslarda bulunduğunu ve ihtiyaçları yerinde tespit ettiğini belirten Demir, acil olarak yetimlere yönelik yardım hazırladıklarını söyledi. Demir, yardım TIR’ının içinde oyuncak, ayakkabı ve çeşitli giysi ve ihtiyaç malzemelerinin olduğunu dile getirdi.

Çocuklara yönelik hazırlıkların gönderilen yardımlardan ibaret olmadığını belirten Demir, 2 – 9 Ekim tarihleri arasında da Lübnan’ın ikinci büyük kenti Sayda’da 800’ü yetimhanelerde diğerleri yakınlarının yanlarında veya kamplarda kalan iki binden fazla yetime iftar vereceklerini söyledi.
Bugün yola çıkarılan TIR’ın hafta başında Lübnan’da olması bekleniyor. TIR’ı Sayda’da, Sayda Belediye Başkanı ve Özel Kalem Müdürü Cevdet Güngör karşılayacak. Yardımlar Sayda Belediyesi’ tarafından dağıtılacak.
Fatih Belediyesi tarafından hazırlanan edilen yardım paketlerinde Fatih’teki hayırseverlerin de katkısı bulunuyor.

TIR içindeki malzemeler

5000 çeşitli tipte oyuncak
4000 pantolon
800 çift çocuk ayakkabısı (Sayda kentindeki 2 yetimhanede kalan 800 çocuk için)
2000 kadar çeşitli çocuk giysisi