BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.455,77
HABER /  GÜNCEL

Kartalın kalitesi yükseldi

Kartal'da Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi görkemli bir törenle açıldı.

Abone ol

Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR’ın en önemli projelerinden biri olan ve Kartal’da yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla uygulamaya konulan 8 Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi projesinden ilki olan Hürriyet Mahallesi’ndeki Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi, büyük bir törenle açıldı.

Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, Kartal Kaymakamı Hasan BAĞCI, il genel meclisi ile belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, belediye çalışanları ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, “Fazla söze gerek yok. Gerek mimari, gerekse donanım açısından bugüne kadar diğer belediyeler tarafından hizmete konulan merkezlerden çok daha fazla özelliklere sahip 5200 m2 alan üzerine inşa edilen bu merkez, insanın ihtiyaç duyduğu her türlü sosyal gereksiniminin bir çatı altında toplandığı tek merkez olması nedeniyle bir ilk olma özelliğine sahiptir.” dedi. Çok amaçlı salondan, sağlık merkezi, sağlıklı gıda erişim merkezi, çocuk oyun kulübüne; banka şubesinden postaneye; muhtarlıktan, kapalı ve açık kafeteryaya; kameliye oturma odalarından misafirhaneye, bilgi işlem odalarından kütüphaneye, aşevinden kapasite geliştirme merkezine kadar çok sayıda bölümün bulunduğu bu merkezin gerek bölge, gerekse tüm Kartallılara hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Merkezin yapımında emeği geçen başta mimar ve mühendisler olmak üzere tüm çalışanlara ve belediye personeline teşekkür eden başkan, hedeflerinin Kartal’ın 8 ayrı bölgesine inşa edecekleri bu çeşit merkezlerle insanların hayatlarını kolaylaştırıp memnuniyetlerini en üst seviyeye çıkartmak olduğunu sözlerine ekledi.

Başkanın konuşmasının ardından sahne alan Karadenizli sanatçı Volkan KONAK, insanların ancak eğitimle, bilimle, kültür ve sanat merkezleriyle gelişip bilinçli ve uygar toplumlar olacaklarına inandığını söyleyip böyle bir merkezi halkın hizmetine sunduğu için Belediye Başkanı Arif DAĞLAR’a teşekkür etti. Ardından sanatçı “Herkesin Bir Derdi Var-Cerrahpaşa, Dido, Gül Ektim, Penceresi Önünde, Zigana Dağları” gibi, kendisine özgü sesi ve birbirinden güzel bestelerini seyircilerin coşkulu alkışlarıyla seslenirdi. Programa verilen kısa arada sahneye çağrılan başkan, kaymakam, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, sanatçı Volkan KONAK ve başkan tarafından sahneye alınan iki çocuk, merkezin açılış kurdelesini hep birlikte keserek resmi açılışı yaptılar. Açılış sonrası Kartal Kaymakamı Hasan BAĞCI yaptığı kısa konuşmada bu tür merkezlerin insanları eğitsel, sosyal, kültürel, sportif ve benzeri yönlerden geliştirip beceri kazanmalarına katkı sağladığı için önemli bir göreve sahip olduğunu, bu merkezin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanı Arif DAĞLAR olmak üzere tüm çalışanlara ve yöneticilere teşekkür edip hayırlı olması temennisinde bulundu. Ardından Başkan DAĞLAR, yorumunu çok beğendiği Volkan KONAK’a Kartal’ın simgesi olan bir Kartal heykeli verdi. Sanatçı da bir Kartal’lı olarak Kartal’da yaşamak ve bu geceyi sevenleriyle paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirip başkana ve tüm ekibe teşekkür etti. Konserin ikinci bölümünde de sevilen parçalarını seslendiren sanatçı, yoğun istek üzerine “Cerrahpaşa” adlı şarkısını tekrar söyledi.

HÜRRİYET MAHALLESİ YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTME MERKEZİNDE
NELER VAR?

5200 m2 alana inşa edilen bu merkezde; çok amaçlı salondan, sağlık ve sağlıklı gıda erişim merkezine, çocuk oyun kulübüne, banka şubesinden postaneye, muhtarlıktan, kapalı ve açık kafeteryaya, kameliye oturma odalarından misafirhaneye, bilgi işlem odalarından kütüphaneye ve kapasite geliştirme merkezlerine kadar birbirinden farklı ve yararlı alanlar, bireyin kendini hangi alanda geliştirmek istiyorsa ona yönelebileceği şekilde düşünülerek tasarlandı. Bu merkezdeki tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanılıyor.

- Kapasite Geliştirme Eğitim Merkezi : Burada hanımlara yönelik ev içi üretim ve aile işletmeciliği modeli ekseninde 7 sınıfta, 14 öğretmenle 15 branşta 1000 kişiye meslek edindirme kursları veriliyor. Makine nakışından takı tasarımına, mefruşattan ahşap boyamaya, bilgisayar eğitiminden modelistlik kurslarına, kumaş boyamadan resim, İngilizce, Arapça, bağlama, gitar ve diksiyon derslerine kadar insanların becerileri ve kendi kişisel kapasitelerini ön planda tutabilecekleri alanlar yer alıyor.

- Aşevi : Merkezde, Kızılay’la yapılan işbirliği sonucunda her gün 1000 yoksul vatandaşımıza sıcak yemek pişirilerek dağıtımının yapılabileceği bir alan bulunmaktadır.

- Bilgi Merkezi ve Kütüphane : Burada, hem elektronik, hem de kağıda dayalı bilgiyi, bilgi odası ve kütüphane başlığı altında aynı anda bulma imkanı sunuluyor.

- Sağlık Merkezi : Enjeksiyon, şeker ölçümü, kan muayenesi, tansiyon vb. hizmetlerin yanı sıra 350 m2’lik bu merkezde 4 muayene odası, acil müdahale odası, laboratuvar, aile planlama ve yönetim odası bulunuyor.
-Çocuk Gelişim Merkezi : Çalışan anneler için çocuğunu güvenle emanet edip her türlü ihtiyacının karşılanacağı merkez.

- Yerelleştirilmiş Kamusal Hizmet Merkezleri : Muhtarlık, postane, banka şubesi, İGDAŞ, AYEDAŞ Tahsilat Vezneleri, Kartal Belediyesi Tahsilat Veznesi bulunan merkez.

- Sağlıklı Yaşam Merkezi: Kadın, erkek, çocuk her yaştan kişinin aerobik, masa tenisi, fitness, step, body building gibi değişik sportif etkinliklerden ücretsiz yararlanmalarının sağlandığı merkez.

- Çok Sesli Alanlar : 400 m2 büyüklüğünde ve 220 kişilik modern salonda; her türlü sosyal aktivite yapılacağı gibi, sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklerin yapılmasının yanı sıra, nikah salonu ve Kartal Belediyesi tarafından başarıyla yürütülen Aile Okulu projesi uygulanmaktadır.

- Kamusal Görgü Alanları : Burada yazlık, kışlık kafeteryaların yanında, etkinlikleri izlemek üzere gelen ziyaretçilere fuaye imkanı sunulmaktadır.

- Kentsel Rehabilitasyon ve Sosyal Çekim Merkezi : Betonlaşmadan uzaklaşmak isteyen insanlar için sosyal çekim merkezleri planlanmış, tesisin ön bahçesi havuzlu park olarak tasarlanmış ve insanların keyifli zaman geçirmeleri sağlanmıştır.