BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Fatih Terim'den TFF'ye flaş göndermeler!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Kadro hakkında açıklama yapan Fatih Terim, Rodrigues, Donk ve Ndiaye'nin ilk 11'de oynayacağını açıklarken TFF'ye de göndermelerde bulundu.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Süper Lig'de cezaları nedeniyle oynayamayan Rodrigues, Donk ve Ndiaye'nin Moskova'ya karşı ilk 11'de oynayacağını açıklayan Terim, TFF'ye de göndermelerde bulundu.

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

"Bu mevsimde Moskova'da böyle bir hava bekleniyordu zaten. 'Kar yağdı, saha kaydı, yağmur yağdı, soğuk, sıcak' deme lüksüne sahip değiliz. Bu sezon pek de soğuk yaşamadık ama maç saatine kadar adapte olmak zorundayız.

"3'LÜ 5'LİYE ÇOK TAKILMASINLAR"

Rus meslektaşım Yuri Semin çok takdir ettiğim bir kişi. 3'lü, 5'liye çok takılmasınlar, oyun felsefemiz belirleyici olacaktır. Oyun içinde çok şey değişebilir.

"EKSİK OYUNCU SAYIMIZ FAZLA"

Eksik oyuncu sayımız fazla. Ama sahaya 11 kişiyle çıkacağımızdan emin olabilirsiniz. Buraya gelmeyen ve sakat olan da birçok oyuncumuz var. Belhanda, Emre, Sinan... Son antrenmana göre Nagatomo da olmayabilir. Çünkü doktorumuz, 'Tek korktuğum soğuk' demişti.

"RODRIGUES, DONK, NDIAYE OYNAYACAK"

Cezalı ve sakatımız bir hayli fazla. Allah beterinden saklasın. Olur böyle şeyler. Hem Rodrigues, hem Donk oynayacaklar. Ndiaye de oynayacak. Çünkü baktığımızda zaten her mevkiiye ihtiyacımız var.

"CEZALAR BENİ HIRSLANDIRIYOR"

Açıkçası, Şampiyonlar Ligi platformunda pek Türkiye'yi konuşmak istemiyorum ama madem sordun, sormazsınız diye düşündüm, burası Şampiyonlar Ligi. Oradan ceza, buradan bilmem ne, yok burada. Muhakkak ki rahatsızım. Hoş değil. Tabii ki hırslandırıyor cezalar beni. Türkiye ilk defa bir asgari müşterekte birleşti, ceza ağır diye. Her başarısızlıkta teknik adam bedelini ödüyor, oyuncu ödüyor. İyi oynamazsa, başarılı olmazsa başka kulübe gönderiliyor.

"YÖNETİCİLERİN BEDEL ÖDEDİĞİNİ GÖRMEDİM"

Her başarısızlıkta teknik adam bunun bedelini ödüyor. Oyuncular ödüyor. Ama ben hiç yöneticilerin bir bedel ödediğini görmedim. Mesela biz 10 maç 8 maç alıyoruz. İyi de, turnuvaya katılamayanlar, turnuvayı alamayanlar bir şeyler ödemeyecek mi?

"ADALET VARSA HERKES İÇİN OLMALI"

Herkes diyor ki: 'Bu cezalar çok fazla.' Bu fazla cezayı verenler bu bedeli ödemeyecek mi? Orada mı kalacaklar? Adalet varsa, herkes için olmalı. Bundan son derece rahatsızım. Gönlüm çok rahat. Ben ne yaptıysam bedelini ödedim, fazla fazla.

"MÜHİM OLAN OYUNDA TUTMAK OLMALI"

Bir teknik adamın dışarıda kalması hoş değil. Ona da bir kural getirilmesinden yanayım. Cezalar belki belli bir noktaya kadar para cezası olabilir. Çünkü siz oyunun en önemli aktörünü dışarı atıyorsunuz... Belki bu da düşünülebilir. Mühim olan oyunda tutmak olmalı. Herkes diyor ki: 'Bu cezalar çok fazla.' Bu fazla cezayı verenler bir bedel ödemeyecek mi? Orada mı kalacaklar? Adalet varsa herkes için var olmalı. Bundan son derece rahatsızım."