BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  DÜNYA

Kilise'den alkışlanacak direniş ! Kendisine sığınanları teslim etmiyor

Kendisine sığınan mültecileri polise teslim etmek istemeyen kilise, polisin içeri girmesini engellemek için bir aydır gece gündüz ayin yapıyor.

Abone ol

HOLLANDA'da Ermeni sığınmacı Tamrazyan ailesini koruyan Lahey şehrindeki protestan Bethel Kilisesi ayin sırasında polisin kiliseye girmesi yasak olduğu için kapılarını yirmi dört saat açık tutuyor.
Bu hareketi desteklemek için ülkenin dört bir yanından din insanları ve ibadet etmek isteyenler kiliseye akın ediyor.

Euronews'te yer alan habere göre Tamrazyan ailesi 2009 yılında Ermenistan'dan Hollanda'ya sığındı. Ailenin babası siyasi görüşleri sebebiyle tehdit altında olduğu için ülkesini terk etti.

KİLİSEYE SIĞINDILAR
Yedi yıl süren değerlendirmenin ardından Hollanda Tamrazyanlara sığınma hakkı verdi. Ancak Hollanda hükümeti kararı bozdu. İki çocuklu Tamrazyan ailesi eylül ayında sınır dışı edilme kararını öğrenince kaldıkları mülteci merkezinden çıkarak kiliseye sığındı.

Kilise, ailenin polis tarafından alınmaması için yirmi dört saat hizmet verme kararı aldı. Kilise yetkilileri Tamrazyan ailesi ile ilgili kararı değiştirme yetkisi olan Göçmenlik Bakanlığından bu konuyla ilgili olumlu bir adım atılmasını bekliyor.