BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

ABD PKK'ya tam siper oluyor her PKK şehrine 5 gözlem noktası

Suriye'de PKK/YPG'nin hamisi olan ABD, silah ve mühimmat desteğinden sonra şimdi de Türkiye'nin olası bir operasyonuna engel olmak için gözlem noktaları kurmaya başladı. Türkiye sınırında PKK'nın elindeki her şehire 5 gözlem noktası kuracak olan ABD, gözlem noktalarında ABD askerleriyle PKK'lıları birlikte nöbet tutturacak.

Abone ol

KANDİL'deki terör elebaşları için ödül koyan ABD, biryandan da tam saha PKK hamiliğine soyundu. ABD'nin, PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) yönetiminde bulunan Türkiye sınırındaki her kente 5 gözlem noktası kurmaya hazırlanıyor. Terör örgütü PKK/YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, ABD'nin kuracağı gözlem noktalarında ABD askeriyle birlikte YPG'nin de görev alacağını söyledi. 

GÖZLEM NOKTALARI NERELERE KURULACAK?.. Sputnik'in haberine göre, Kobani'de 5, Tel Abyad'da 5 ve diğer her bir kentte 5 adet olmak üzere gözlem noktalarının Menbiç'ten Mardin'in Derik ilçesi sınırına kadar kurulacağı öğrenildi. Gözlem noktaları Türkiye sınırında yer alan Kobani, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, Amude, Dırbesiye ve Mardin'in Derik ilçesi sınırları içerisinde kurulacak. Gözlem noktalarının dışında ABD askerleri de PKK/YPG militanlarıyla birlikte zırhlı araçlarla ortak devriye faaliyetlerinde bulunacak.

'ABD ASKERLERİ BİZİ KORUYACAK'... Sputnik'e konuşan YPG'den üst düzey bir yetkili, ABD'nin Suriye Türkiye sınırında kuracağı gözlem noktalarında YPG militanlarının ABD askerleriyle birlikte yer yer alacağını belirterek, "Birkaç gözlem noktasının halihazırda kurulduğu iddiaları doğru değil ancak çok yakında kurulacak, hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda. Gözlem noktaları için, ABD askerleri Kobani ve Tel Abyad'a geldiler ve kurulacak yerleri belirlediler. Gözlem noktalarında YPG militanları da ABD askerleriyle birlikte hareket edecekler. Zaten şimdi YPG militanlarıyla ABD askerleri sınırda ortak devriye görevi yapıyorlar. ABD askerleriyle birçok kez görüştük. Bizi koruyacakları sözünü veriyorlar." dedi.

TERÖRİSTLERLE ABD ASKERLERİ BİRLİKTE GÖREV YAPACAK.. Erbil merkezli K24 kanalına konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, da "Bizim IŞİD'e karşı düzenlediğimiz operasyonlar kesintiye uğramasın diye ABD'de bu gözlem noktalarını kuruyor" ifadelerini kullandı. Mahmud, ABD'nin kuracağı gözlem noktalarında ABD askeriyle birlikte YPG'nin de görev alacağını söyledi.