BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fatih sokaklarında iftar keyfi

Fatih Belediyesi’nin Balat’ta sokakta yaptığı iftarda yaklaşık 1500 kişi orucunu birlikte açtı.

Abone ol

Fatih Belediyesi geçen sene başlattığı sokakta iftar uygulamasını bu sene de sürdürüyor. Balat’ta Ayan Caddesi’nde sokağında 120 masayla kurulan iftar sofrasında yaklaşık 1500 kişi, orucunu birlikte açtı.

İftar saatinden bir süre önce başlatılan çalışmalarla Ayan Caddesi üzerine 120 masa konuldu. İki ayrı dağıtım noktası oluşturulan caddede, trafiğin akışı, yan yollardan sağlandı. İftar saatine yaklaşılırken mahalle halkının doldurduğu masalarda, bazı vatandaşların getirdiği ve esnafın ikram ettiği yemekler de göze çarptı. İftara 20 dakika kala Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Ayan Caddesi’ne gelerek halkı selamladı. Tek tek vatandaşlarla tokalaşan Demir, ezanın okunmasıyla iftarını vatandaşlarla birlikte yaptı.

Mustafa Demir, yaklaşık 1500 kişilik sofradakilerin çorba, makarna, tas kebabı ve elmadan oluşan yemeği yemesinden sonra kısa bir konuşma yaptı. Fatih Belediyesi’nin sokak iftarlarını Türkiye’de ilk kez geçen sene yaptığını, bu sene başka belediyelerin de bu uygulamayı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Demir, her gün Fatih’in farklı bölgelerinde yaklaşık 5000 bin kişiye yemek dağıtıldığını söyledi. Sokak iftarlarının Anadolu’da vatandaşların evde pişenden komşuya gönderme adetinin devamı olduğunu dile getiren Demir, bu uygulamanın komşuların tanışıklığını ve dayanışmasını sağladığını belirtti. Demir, sokak iftarlarını Fatih’in değişik yerlerinde Ramazan ayı boyunca sürdüreceklerini vurgulayarak iftarı gerçekleştiren belediye çalışanlarına tek tek teşekkür etti.

Sokak iftarlarına 13 Eylül 2008 Cumartesi Akşamı da Yedikule Gençağa Sokakta devam edilecek.