BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylıya Erbakan şoku

Altaylı Erbakan için kaleme aldığı 'Hoca'ya Düğün Hediyesi ne olsun? başlıklı yazıdan dolayı tazminat ödemeye mahkum oldu.

Abone ol

Necmettin Erbakan, "Hoca'ya Düğün Hediyesi Ne Olsun?" başlıklı haberde, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Sabah Gazetesi ve gazeteci Fatih Altaylı aleyhine açtığı davada, 5 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Erbakan'ın avukatı Yaşar Gürkan ile Sabah Gazetesi ve yazarı Fatih Altaylı'nın avukatı Simay Tezcan katıldı.

Yargıç Selahattin Şimşek, davayı kısmen kabul ederek, gazete ve Altaylı'yı, Erbakan'a 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Yaşar Gürkan tarafından açılan dava dilekçesinde, Sabah Gazetesi'nin 4 Şubat 2006 tarihli nüshasında, Fatih Altaylı'nın kaleme aldığı "Hocaya Düğün Hediyesi Ne Olsun?" başlıklı haberde, "80 yaşındaki Erbakan, geçenlerde gizlice, aile içinde yapılan bir törenle evlenmiş. Evlenmiş dediysek imam nikahı. Evlendiği hanım da 'camiadan', helal süt emmiş, bir tarikatın önde gelen isimlerindenmiş" şeklinde ifadeler yer aldığı kaydedilmişti.

Dilekçede, Sabah Gazetesi ve yazarı Fatih Altaylı'dan, 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.