BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  POLİTİKA

Olmaz, olmasın, oldurmayın.

CHP lideri Baykal'ın gündemi Köşk seçimleri. Erdoğan'ı burada istemediğini şu ilginç cümlelerle ifade etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçimini değerlendirdi.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini savunan Baykal, şöyle konuştu: ''Çünkü ortaya koyduğu siyaset çizgisi, cumhurbaşkanlığı görev sorumluluğunu yerine getirmeye elverişli değildir. Türkiye'nin uzlaşma, dayanışmaya ihtiyaç var. Anayasal kurumlara teker teker savaş açıp, her birine haddini bildirme kararında bir cumhurbaşkanının, Türkiye'ye yarar getirmesi mümkün değildir.

''OLMASIN, OLDURMAYIN''
Başbakan, yargıyla üniversitelerle kavgalı bir cumhurbaşkanı, alt-üst kimlik tartışmaları açmış bir cumhurbaşkanı, Türk milletinin bir parçası olduğunu iftiharla söyleyemeyen bir cumhurbaşkanı, Hikmetyar'ın önünde diz çökmüş, süklüm püklüm bir cumhurbaşkanı, Yasin El Kadı'ya kefil olan bir cumhurbaşkanı, 'millet isterse laik de değişir', 'Türkiye eyalet sistemiyle yönetilir' diyen bir cumhurbaşkanı... Olmaz, olmasın, oldurmayın. Oldurmak isteyenlere meydanı bırakmayın. Türkiye'ye, Anayasa'ya, Cumhuriyet'in ilkelerine sahip çıkın.''