BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Faruk Çelik kanser mi? Doktoru açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in sağlık durumuyla ilgili Doktoru Murak Akçay'dan açıklama geldi.

Abone ol

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Akçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'te feokromasitoma (böbrek üstü bezi, daha az sıklıkla da sempatik sinir düğümlerinden köken alan tümörlerin oluşturduğu bir hastalık) tespit edildiğini açıkladı.

Akçay, "Bu hastalık aralıklı olarak tansiyon atakları şeklinde seyrediyor. Buna müdahale etmediğimiz durumda ise tansiyon çok yükseklere çıkıp çok ciddi, hayatı tehdit eden durumlara da yol açabilirdi. Bu nedenle özellikle 3 gün Bakan Bey'i hastanede misafir ettik. Bu süre içinde hem tetkiklerini hem de tedavisini tamamladık" dedi.

BAKAN ÇELİK NEDEN SOMA'YA GİTMEDİ? ÇELİK HAKKINDAKİ İDDİALARI DOĞRULADI TIKLAYIN

Doç. Dr. Murat Akçay,  Bakan Çelik'in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Çelik'in geçen hafta ataklarla seyreden ani tansiyon yüksekliği şikayetiyle hastanelerine başvurduğunu belirten Akçay, bunun araştırılmasına gerek duyulduğunu ifade etti. Bu sürecin geçen hafta planlandığını dile getiren Akçay, şunları söyledi:

"Bu hafta başından itibaren bu atakların nedenini açıklamak amacıyla hastanede bazı tetkiklere başladık. Bu tetkikler hastanede bulunarak yapılması gereken ve aynı anda da tedaviye de başlanması gereken bir durum olduğu için hastanemizde yaklaşık 3 gündür misafir etmek durumunda kaldık. Bu kararı hem endokrin bölümündeki Prof. Dr. Bekir Çakır hem de kardiyolog olarak bizim ortak kararımızla verdik. Bunun sonucuna göre 3 gündür takip ettik, bazı tetkikleri tamamladık. Böbrek üstü bezlerinde adenom dediğimiz ki hastalığın ismine de feokromasitoma diyoruz, hastalık tespit edilmiş durumda. Bu hastalık da aralıklı olarak tansiyon atakları şeklinde seyrediyor. Buna müdahale etmediğimiz durumda ise tansiyon çok yükseklere çıkıp çok ciddi, hayatı tehdit eden durumlara da yol açabilirdi. Bu nedenle özellikle 3 gün Bakan Bey'i hastanede misafir ettik. Bu süre içinde hem tetkiklerini hem de tedavisini tamamladık."

DOKTORLARIMIZIN KARAR VERDİĞİ BİR DURUMDUR

Söz konusu hastalığın aralıklı gelen tansiyon, atakları, ani tansiyon yüksekliği, yüz kızarıklığı ve çarpıntı ataklarıyla seyrettiği bilgisini paylaşan Akçay, "Bazı durumlarda hayatı tehdit eden durumlara yol açabiliyor" diye konuştu.

Bu hastalıktan şüphelendiklerini hastanede yatırarak takip ettiklerini vurgulayan Başhekim Akçay, şunları kaydetti:

"Hem tansiyonları takip ediyoruz hem de bu süre içinde tanıyı koymak amacıyla çok ayrıntılı testlerimiz oluyor. Bu nedenle ortak kanaatimiz bu konuda oluştu ve Bakan Bey'i hastanemizde yatırarak tedavi etmeyi planladık. Tamamen doktorlarımızın, benim ve Bekir hocamızın oturup karar verdiğimiz bir durumdur. Sağlık gerekçesiyle bu yapılmıştır. Bu süreç içinde de tedavimizi tamamlamış durumdayız. Şu an itibarıyla da Sayın Bakanımız taburcu olmaya hazır hale geldi. Hatta dünkü basın açıklamasına biz ciddi anlamda karşı çıktık. Hastaneden çıkmaması yönünde çok telkinlerimiz oldu ama kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Bakanımız bizleri bile dinlemeyerek hastaneden ayrıldı. Doktorlar olarak biz buna karşı çıkmıştık. Bugün sabah itibarıyla hastanemize gelerek tetkiklerine devam edildi. Şu saat itibarıyla hem tetkiklerini hem tedavisini tamamlamış durumdayız. Bakanımızı hastanemizden uğurlayacağız."