BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL

Kaplumbağa demeye şahit lazım

Oklahoma’da bulunan Eufala Gölü’nde balık tutan Dave Harrell, oltasıyla devasa bir “timsah kapan kaplumbağası” yakaladı. <br/>Eufala Gölü’nd...

Abone ol

Oklahoma’da bulunan Eufala Gölü’nde balık tutan Dave Harrell, oltasıyla devasa bir “timsah kapan kaplumbağası” yakaladı.
Eufala Gölü’nde kedi balığı yakalamak için teknesiyle göle açıldığını belirten Dave Harrell, oltasıyla yakaladığı timsah kapan kaplumbağasını görünce şaşkına döndüğünü ifade etti. Devasa kaplumbağanın ağırlığının 70 kiloya yakın olduğunu ifade eden balıkçı, hayvanın dikenli ve tarihten öncede kalmış görüntünden korktuğunu söyledi. Teknesine çekmeyi güçlükle başardığını söyleyen Harell, kaplumbağayla fotoğraf çektikten sonra canlıyı göle bıraktığını bildirdi.
Olayın üzerine timsah kapan kaplumbağası’nın genelde çok tehlikeli olmadığını belirten ODWC bilgilendirme ve eğitim birimi görevlisi Micheal Bergin, “Timsah kapan kaplumbağaları genelde tehditkâr değildir. Eğer hayvana yaklaşmazsanız oda size yaklaşmaz. Ama hayvan size saldırmaya karar verirse durum tehlikeli bir hal alabilir. Timsah kapan kaplumbağalarının çeneleri çok kuvvetli olduğu için insan elinin parmaklarını koparabilirler” şeklinde açıklama yaptı.
Timsah kapan kaplumbağaları 200 yaşına kadar yaşayabilirken, hayvanın diğer bir özelliği de diğer kaplumbağaları yabancı canlılara karşı korumaları.
(İHA)