BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,92
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Fakıbaba istifasını işte böyle anlattı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Saadet Partisi’nden istifa etmesinin nedenlerini İNTERNETHABER’e anlattı. İşte, o sözler...

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Saadet Partisi eski lideri Numan Kurtulmuş’un ardından partiyle yollarını ayıran Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ben hep haklının yanında oldum. Hiç haksızlık yapanın yanında yer almadım” diyerek, Erbakan'a ince bir göndermede bulundu.

Üst üste yaşanan olaylar arasında özellikle iftar baskınını kabullenemeyen Fakıbaba'ya göre, Erbakan'ı, partiyi Milli Görüş içine hapsetmek isteyenler etkiliyor.

Saadet Partisi’nde yaprak dökümü sürüyor. Kurtulmuş’un partiden ayrılmasından sonra istifa eden il teşkilatı sayısı 50’yi buldu. İstifa eden önemli isimlerden biri de Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba oldu.

AK Parti ile yaşadığı ayrılıktan sonra siyasete Saadet Partisi’nde devam eden Fakıbaba iki yıllık yol arkadaşlığını ve neden Saadet Partisi'nden ayrıldığını İNTERNETHABER’e anlattı.

“Siyaset zor iş” diyerek söze başlayan Fakıbaba önce iki yıl birlikte çalıştığı Kurtulmuş’u övdü. Fakıbaba, “İki yıldan bu yana Numan Bey’le çalışıyoruz. Güzel işler yapıyor. Siyasette çok samimi buluyorum. Kendisine karşı çok büyük teveccüh gösteriliyor. Gece yarılarına kadar çalışıyor” dedi.

İFTAR BASKININI KALDIRAMADI

Fakıbaba, Kurtulmuş’un bu olumlu özelliklerine karşın partide yaşadıklarını ise kabullenemediğini söyledi. Kurtulmuş’un kongrede listesinin kabul edilmediğini, iftar sofrasının basıldığını, partinin kayyuma götürüldüğünü hatırlatan Fakıbaba, bu yaşananları kabul edemediğini belirterek istifa nedenini şu cümlelerle açıkladı:

Ben hep haklının yanında oldum. Hiç haksızlık yapanın yanında olmadım. Bu yaşananlar beni çok üzdü. Özellikle iftarda yaşanan o çatal bıçak fırlatılması olayını sindirmek mümkün değil. Sadece ben değil, herkes buna çok üzüldü. Müslüman alemi açısından böyle önemli bir anda, kutsal bir anda, iftara bir iki dakika kala yaşananlar kabul edilemez. Çok rahatsız oldum. Biz bir aile gibiydik. Bunlar olmamalıydı. Ancak bunlar yaşanınca, bir arada olma şansı kalmadı.”

ERBAKAN HOCA'YI ETKİLİYORLAR

Fakıbaba’ya partide bu noktaya neden gelindiğini de sorduk. Erbakan’a saygı duyan Fakıbaba, “İnsanlar hata yapar. Keşke olmasaydı. Erbakan Hoca çok önemli bir insan. Saygımız var kendisine. Bana göre biraz çevresi etkiledi” yorumunda bulundu.

İŞTE ETKİLEYENLERİN AMACI

Fakıbaba’ya göre Erbakan’ın çevresindekilerin amacı ise partiyi dar haliyle bırakmak, gelişmesini, Milli Görüş dışına çıkmasına izin vermemek. İşte Fakıbaba’nın bu yöndeki sözleri:

“Ben Milli Görüş orjininde olmamama rağmen Numan Bey’le birlikte oldum, yanında yer aldım. Partiyi 2.5’lardan 7’lere taşıdı. Önüne iktidar hedefi koydu. Bu milli görüş çizgisi ile olacak şey değil. Partiyi her kesime açmayı hedefliyor bu yönde politikalar izliyordu. Belki de bu nedenle bunlar yaşandı.”

Fakıbaba, “Bu az olsun, ama benim olsun” anlamına mı geliyor sorumuza, “Sanırım öyle” yanıtı verdi.