BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bilge şehir Beyoğlu CeBIT’te...

Beyoğlu Belediyesi, Avrasya’nın en büyük bilişim fuarı “CeBIT Bilişim Eurasia’” da yerini aldı

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi, Avrasya’nın en büyük bilişim fuarı “CeBIT Bilişim Eurasia’” da yerini aldı. Fuara “Bilge Şehir Beyoğlu” başlığı ile katılan Beyoğlu Belediyesi son teknolojiyle tasarlanan standında fuar süresince e-belediyecilik uygulamalarında ve otomasyon sistemlerinde geldiği son noktayı sergileyecek

Belediyecilik anlayışında bilgi teknolojilerini kullanan ve akıllı yaşam konseptine verdiği önemle dikkat çeken Beyoğlu Belediyesi, Avrasya’nın en büyük bilişim fuarı “CeBIT Bilişim Eurasia’” da yerini aldı.6 -10 Ekim 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuara “Bilge Şehir Beyoğlu” başlığıyla katılan Beyoğlu Belediyesi 6’ıncı salon C15 numaradaki son teknolojiyle tasarlanan standında fuar süresince e-belediyecilik uygulamalarında ve otomasyon sistemlerinde geldiği son noktayı sergileyecek. Bu yıl 11’ncisi düzenlenen ve “Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı “CeBIT Bilişim Eurasia” fuarına katılan Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu’nda gerçekleştirdiği bilgi teknolojilerini, uygulama alanlarını ve boyutlarını fuar boyunca ziyaretçilere tanıtacak.

Bilge Şehir Beyoğlu

Köklü bir geçmişe, büyük bir medeni birikime sahip olan Beyoğlu, her dinden, her dilden ve her kültürden insana bilgeliği ile ev sahipliği yapıyor. Bu bilgeliği önemseyen ve 21. Yüzyılın belgeliğini Beyoğlu’nun bilgeliğine katmak isteyen Beyoğlu Belediyesi, son yıllarda hızla gelişen bilgi teknolojilerini ilçenin sorunları, tanımı ve çözümü için kullanarak dinamik, hızlı ve gelişen dünyayla bağlantılı belediyecilik hizmeti sunuyor. Beyoğlu’nu oluşturan 45 mahalle, 27 bin 894 bina, 131 bin 777 konut ve 43 bin 132 işyeri anketlerle ve fotoğraflarla taranarak ilçenin sanal kopyası çıkarıldı. Bu sayede, sürekli akan veriler ilçenin hangi noktasında, ilçe sakinlerinin neye ihtiyaç duyduğu tespit ediliyor ve sosyal projeler daha hızlı ve sağlıklı hayata geçiyor. Beyoğlu Belediyesi ilçe halkına belediyeye gelmeden birçok işlemini internet üzerinden yapabilme imkanı sunuyor. Ayrıca, bilge şehir Beyoğlu ile ilgili yüzbinlerce belge, fotoğraf, video ve kitap kurulan Beyoğlu Belleği’nde arşivlenerek herkesin bilgisine sunuluyor. Beyoğlu Belediyesi’nin bu uygulamaları ve daha birçok bilgi teknolojisi uygulamaları “CeBIT Bilişim Eurasia” da örnekleriyle anlatılacak.

Demircan: Bilgiyi Bilgelikle İşliyoruz

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bilgi teknolojisine verdikleri önemi, “Beyoğlu Belediyesi olarak bilişim teknolojilerinin yerel yönetime uygulanmasında, çok önemli mesafeler kat ettik. Yeni bir yönetim anlayışını inşa ettik. Dünyaya modellik iddiası olan bir platformla belediyemizi, şehrimizi yönetiyoruz. İnsanlarımızın ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. 21. Yüzyılda asıl güç bilgidir. Bilgiyi bilgelikle işlemektir. Hızlı ve sonuç odaklı çözümler üreterek, vatandaşın mutluluğuna katkı sunmaktır. Bilge Şehir Beyoğlu’nda tam anlamıyla bunu yapıyoruz” sözleri ile anlatıyor.