BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.503,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

85 kişilik kursa 400 kadın başvurdu

85 işsiz kadına günlük 8 Euro ücret ile 8 ay boyunca yapılacak olan 5 kurs için müracaat fazla olunca çekiliş yapıldı.

Abone ol

Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından AB hibe fonlarına sunulan ve 200 bin Euro bedelle kabul edilen “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kadın Girişimcilik ve Eğitim Merkezi” konulu projede açılacak 5 kurs için yaklaşık 400 kişi müracaat etti.

Proje ile 18-35 yaş arası 85 işsiz kadına günlük 8 Euro ücret ile 8 ay boyunca yapılacak olan 5 kurs için müracaat fazla olunca çekiliş yapıldı.

İl Özel İdaresi AB Proje Bürosunda gerçekleştirilen çekilişe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Yazı İşleri ve Kararlar Müdürü Erol Nazır, proje ortaklarından Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Saime Şahinöz, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atakan Aksoy ve Gümüşhane Ticaret ve sanayi Odası temsilcisi Aydın Ayar katıldı.
Kuaförlük, Gümüş Hasır İşlemeciliği, Çocuk Bakıcılığı, Hasta bakıcılığı, Engelli bakıcılığı olmak üzere 5 sınıftan oluşan kursların Kasım ayı içerisinde başlayacağını ve kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini belirten Genel Sekreter İsmail Yalçın, çekilişle belirlenen isimleri İş-Kur İl Müdürlüğüne gönderileceğini ve burada yapılacak incelemenin ardından kesin sonuçların açıklanacağını söyledi.

Yalçın, projenin toplam maliyetinin yaklaşık 200 bin Euro olduğunu belirterek, proje ile Gümüşhane’de yaşayan işsiz 85 kadının kurs sonunda meslek sahibi yapılacağını ifade etti. Proje ile eğitim seviyesi düşük, işsiz kadınların meslek sahibi olacağını kaydeden Yalçın, projenin iştirak ortaklarının ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kelkit Halk Eğitimi Merkezi olduğunu söyledi