BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğitime Destek Evi protokolü imzalandı

Şırnak'ta, Eğitim Destek Evi'ne öğretmen desteği sağlayacak olan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi, Şırnak Belediyesi ile protokol imzalandı.

Abone ol

Şırnak Belediyesi tarafından açılacak olan Eğitim Destek Evi'ne öğretmen desteği sağlayacak olan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi, Şırnak Belediyesi ile protokol imzaladı.

Belediye'nin açacağı Eğitim Destek Evi'ne öğretmen desteği sağlayacak olan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi, Şırnak Belediyesi ile protokol imzaladı. Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Eğitim-Sen Şırnak Şubesi Başkanı Serhat Uğur, hazırlanan protokolü Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın makam odasında imzaladı.

İmzaların atılmasından sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Uysal, "Belediyemize bağlı olan Eğitim Destek Evi ilk olması nedeniyle bize ayrı bir keyif ve heyecan vermektedir. Böyle bir çalışma içerisinde bulunmak bizi son derece mutlu etmektedir. Bu Eğitim Destek Evi'nin bundan sonra açılacak olan Eğitime Destek evleri için öncülük yaptığını belirtmek isterim. Dolayısıyla biz bununla beraber kentimizde Eğitim Destek Evlerinin sayılarını arttırmak için gereken tüm çabayı sarf edeceğiz. Yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktıktan sonra çalışmalarımızda istediğimiz hedefe ulaştık. Dolayısıyla şimdiden YGS, LYS ve SBS sınavına hazırlanan tüm öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur ise, "Katılımı gönüllülük temelinde olan bu çalışmamızda öğrencilerimize YGS, LYS ve SBS sınavlarına hazırlığı ve ara sınıflar destek programı uygulamaktadır. Şırnak Belediyesi bünyesinde gerçekleştireceğimiz bu çalışma ile Eğitim Sen'in geleneğinde parasız eğitime geçiş taleplerimiz bulunmaktadır. Eğitim Destek Evi ile maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin istedikleri okula yerleşebilmelerini sağlayacağız. Bunun gibi Eğitim Destek Evlerinin sayısı çoğaltılabilir. Şırnak Belediyesi'nin öncülüğünde faaliyete geçecek olan Eğitim Destek Evi çalışmasına destek vermek için tüm elimizden gelen her şeyi yapacağız. Belediyemize her türlü konuda destek vermeye hazırız" diye konuştu.

KİTAP KAMPANYASI BAŞLIYOR

Önümüzdeki günlerde ders başı yapacak olan Şırnak Belediyesi Eğitime Destek Evi'nin Kütüphanesi için Belediye tarafından kitap kampanyası başlatıldı. Eğitim Destek Evi'nde eğitim alacak olan öğrencilerin faydalanması için kurulacak kütüphaneye roman ya da YGS-LYS hazırlık kitabı yardımında bulunmak isteyenler, kitapları doğrudan Şırnak Belediyesi'ne götürebilecekleri gibi Posta yoluyla da Şırnak Belediyesi adresine gönderebilecekleri belirtildi. Eğitim Destek Evi için tüm duyarlı kesimlerden katkı beklendiği belirtildi.