BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeni Mecliste ilk oturum yapıldı

Erzurum İl Özel İdaresi, birinci ve ikinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni iç ve dış görünümüyle İl Genel Meclis Binası’nda buluşturdu.

Abone ol

Yeni meclisteki ilk toplantıya katılan üyeler, elektronik sistemi kullanmakta zaman zaman zorluk yaşadı.


Geçtiğimiz yıl Haziran’da temeli atılan, Selçuklu mimarisinin yanı sıra 1’inci Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Erzurum Kongresi’nin yapıldığı Kongre Binası’nın dış mimarisine göre yapılan yeni İl Genel Meclisi Binası, kapılarını açtı. Selçuklu, Osmanlı ve modern mimarinin kullanıldığı binada birinci TBMM ile Erzurum Kongre Binası’nın dış görünümü yeni meclis binasına yansıtıldı.

İl Genel Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının dördüncü oturumuna denemi amaçlı olarak ev sahipliği yapan yeni binaya gelen meclis üyeleri, mimariden etkilendiklerini söylediler. TBMM’deki elektronik sistemin bir benzerinin kurulduğu yeni meclis binasında mikrofonları kontrol eden meclis üyeleri, sisteme alışmak için zamana ihtiyaçlarının olduğunu kaydettiler. Teknik personelden ses sistemiyle ilgili bilgi alan İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir, tüm sistemi öğrenene kadar konuşmalarda zaman zaman sorun yaşanabileceğini söyledi.


Binanın iç kısmının seramik ve granitlerle döşendiğini ifade eden İl Genel Sekreteri Selami Altınok, 3 katlı binada iki toplantı salonu, siyasi parti grupları için odalar, fuaye alanı ve çeşitli alanlar bulunduğunu söyledi.

 4 milyon 861 bin liraya mal olan İl Genel Meclis binasının iç ve dış görüntüsüyle Erzurum’a yakıştığını dile getiren Altınok, “İBundan sonra İl Genel Meclisi toplantıları artık burada yapılacak. Ayrıca diğer kurumlar da, bu binada çeşitli toplantılar gerçekleştirilebilme imkanına sahip olacak. İki kattan oluşan hizmet binasının üst katında meclis salonu ile odaları bulunacak. Binanın alt katında ise düğün salonu yapılacak. İl Genel Meclisi’nin ayrıca bağımsız bir de otoparkı bulunacak. Bu sayede meclis üyesi arkadaşlarımız, toplantılara gelirken ve giderken park sıkıntısı yaşamayacak.” diye konuştu.