BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  GÜNCEL

Fahri Kasırga darbe gecesini ilk kez anlattı!

Ankara Başsavcılığı'nın Fahri Kasırga'nın darbe gecesi kaçırılmasıyla ilgili hazırladığı iddianame tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Kasırga 15 Temmuz gecesi yaşadığı dehşeti ilk kez anlattı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Fahri Kasırga'nın kaçırılmasına ilişkin 27 asker hakkında hazırlanan iddianame gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın kaçırılmasına ilişkin 27 asker hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 27 şüpheli hakkında 3'er kez müebbet hapis cezası istendi. İddianamede Kasırga'nın ifadeleri de yer aldı. 

O GECE İKİ KEZ ERDOĞAN'I ARADIM

Kasırga, "O gün akşam saatlerinde dostlarımda yemekteyim. 22.00 sularında Engin Dinç cep telefounundan aradı. Sonra Ankara Valisi'ni ve Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. O gece iki kez Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Sayın Cumhurbaşkanımıza durumun vahametini arz ettim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek oradan operasyonu yürütme talimatı verdi Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullandı. 

ELİMİ VE GÖZÜMÜ BAĞLADILAR

Kasırga ifadesinde, "Elimi gözümü zorla bağladılar, ayaklarımı plastik kelepçelediler. Bana karşı herhangi bir darp, cebirde bulunmadılar. 16 Temmuz saat 16.30'a kadar Akıncılardaydım" derken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ikinci kez ulaşma şansı bulduğunu ifade eden Kasırga, bu sırada askerlerin odaya girdiğini, bağrışların açık kalan telefonundan Marmaris'te olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın da dinlediğini söyledi.