BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  POLİTİKA

Fahrettin Altun'dan Netanyahu'ya sert tepki! Einstein’ın sözlerini paylaştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerine Albert Einstein’ın “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir” sözleriyle yanıt verdi. 

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak 2009’da Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e yönelik konuşmasının görüntülerini paylaştı.

Paylaşımında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu da etiketleyen Altun, mesajında Albert Einstein'ın “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir” sözlerine yer verdi. 

"Netenyahu Sen Bir Teröristsin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana İl Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netenyahu'ya sert sözlerle yüklenerek, "Ey Netanyahu! Sen işgalcisin. İşgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Sen bir teröristsin. Filistinlilere yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız." diye konuşmuştu.

Binyamin Netenyahu ise Twitter hesabından Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada, "Türk gazeteciler ve hakimler hapisaneleri doldururken Türkiye'nin diktatörü Erdoğan, İsrail demokrasisine saldırıyor. Ne şaka ama!" ifadelerini kullanmıştı. 

Kalın'dan Sert Yanıt

Netenyahu'nun bu küstah sözlerine ilk yanıt Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan gelmişti. Kalın, "Netanyahu, Araplar ve Müslümanlar hakkında ırkçı açıklamalar yaptıktan sonra kendisini ifşa ettiği için Başkan Erdoğan'a saldırıyor. Onun yönettiği apartheid devleti Filistin topraklarını işgal ediyor, kadınları ve çocukları öldürüyor, Filistinlileri kendi topraklarında mahkum ediyor. Yalanlar ve baskı suçlarınızı gizlemeyecek." demişti.