BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'u sallayan Türk!

Son zamanların en çok kullanılan paylaşım sitelerine rakip bir site Türk tarafından geldi. İşte o site ve detayları

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen "3. Ulusal Akdeniz Girişimcilik Zirvesi'' Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı.

Zirvenin konuğu, İstanbul Ticaret Odası 2009-2010 yılının genç girişimcisi ödüllü Desnet Yazılım üst yöneticisi Ömer Ekinci oldu.

Türkiye'nin ilk global sosyal paylaşım sitesi quizy.me'yi kuran Ömer Ekinci, "Bize hep sınır koydular ama ben Facebook, Twitter'a rakip sosyal ağ yapma kararı aldım. Buna çok karşı çıkan oldu. Türkiye'nin ilk global sosyal paylaşım sitesi quizy.me'yi kurduktan sonra 'gavurlar yine yapmış' diye yorumlar geldi. İşte o gavur benim'' dedi.

Sabah'ta da yer alan habere göre, Quizy.me'de diğer sosyal paylaşım sitelerinden farklı olarak soru sistemi bulunduğunu ve bu soruları kayıtlı olmasa da herkesin görme şansının bulunduğunu anlatan Ekinci, Çince, Rusça, Türkçe ve İngilizce yayını olan quizy.me'nin en çok ziyaret edilen 100 site arasında yer aldığını belirtti. Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü: "100 gündür yayındayız, bir milyon ziyaret aldık, kısa sürede iki milyon üyeye sahip olmayı hedefliyoruz. Türk sitesi olarak dünyadaki en büyük üç sosyal paylaşım sitesi arasında yer alacağız.''