BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'taysanız reddedilebilirsiniz

Facebook artık sadece eğlence ortamı için değil İK'ların da ilgi alanına giriyor. Profiliniz geleceğinizi ne kadar etkiliyor?

Abone ol

Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy, Facebook'u işverenler ve insan kaynakları departmanlarının da kullandığını belirterek, “İş başvurusu yapan insanlar, Facebook profillerinden dolayı doğrudan reddedilebiliyor” dedi.

Özsoy, 1969'da Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. Leonard Kleinrock'un liderliğini yaptığı bir grubun, iki bilgisayarı ortak ağ üzerinde iletişim kurabilir hale getirmesiyle başladığı kabul edilen internetin 40 yaşına ulaştığını belirtti.

İnternetin o tarihten sonra hızla geliştiğini, 1981'e gelindiğinde şebekeye sadece 213 bilgisayar bağlanabildiğini, 1985'te 16 milyon kişinin elektronik posta ile haberleşebilir hale geldiğini aktaran Özsoy, asıl sıçramanın web tarayıcılarının devreye girmesiyle sağlandığını, 2001 yılında 513 milyon kişinin internete bağlanabildiğini, bugün ise bu rakamın dünyada 2 milyara yakın olduğunun tahmin edildiğini söyledi.