BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'tan çiftlere sürpriz

Facebook'un hesabını birlikte kullanan çiftlere müjdesi var.

Abone ol

Facebook'da bir kişi ile "ilişki durumu" ayarlayan kullanıcılar, artık 'Zaman Tüneli' görünümüne sahip bir ilişki sayfası görebilecekler.

Çiftin beraber çektirdiği bir kapak fotoğrafına sahip olabilecek sayfa, ilişki içerisinde yaşananları, ortak beğenilenleri, etkinlikleri ve diğer ortak noktaları listeleyecek.

Facebook, bu güncellemeleri hizmete sunmaya başlamış bulunuyor. Yenilik sadece kız/erkek arkadaş karı/koca ilişkilerini değil, normal arkadaşlıkları da kapsıyor. Yani normal arkadaşlıklar için de kapak fotoğrafı ayarlanabiliyor.

Yeni sayfaya ulaşmak için kullanıcının bir arkadaşının profil sayfasını ziyaret etmesi ve ayarlar menüsünden "Arkadaşlığı göster"e tıklaması yeterli oluyor.

FACEBOOK'TA İLGİNÇ BİR YENİLİK DAHA

Facebook'un şu sıralarda yeni bir işlev üzerinde denemeler yaptığı ortaya çıktı: Yorumlara yorum yapma, ve hatta yapılan bu yorumlara bile yorum yapabilme yeteneği...

Facebook, bir süredir gönderilere yaptığımız yorumlarda arkadaşlarımızı etiketlememize izin veriyor. Ancak Facebook ile iletişime geçen Mashable'a göre sosyal dev, yakın zamanda blog'larda olduğu gibi iç içe yorum yapabilme işlevini devreye sokabilir.

Bu değişiklik, yorumlarda "konuşmayı" kolaylaştıracağı gibi Facebook'u çok daha karışık bir yer haline getirebilir. Yorumların ne kadar derine inebileceği de bir soru işareti.

Yeni yorum işlevinden önce geçtiğimiz günlerde sosyal ağın yeni bir "uyarı sesi"ni test ettiği söylenmişti. Bu uyarı sesi, Facebook hesabınızda herhangi bir yenilik olduğunda çıkıyordu.