BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan CHP'yi fotoğraflarla vurdu

10 Kasım törenlerinde yurt dışında olduğu için CHP'nin şimşeklerini üzerine çeken Erdoğan, cevabını kürsüden böyle verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin kalıntılardan yeri tespit edilen ve müze eve dönüştürülen Mekedonya'daki evin fotoğraflarını basına gösterdi. Erdoğan, iki hatıra evi Atatürk istismarcılığı yapmakla suçladığı CHP'lilere ithaf etti.

10 Kasım törenlerine katılmadığı için bazı kesimlerce eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elindeki fotoğraflarla kamuoyunun karşısına çıktı. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, kürsüden restore edilen evleri gösterek şunları söyledi:

BABASININ EVİ MÜZE EV OLACAK

erdoğan.jpg

"Yaptığımız dış ziyaretler nedeniyle 10 Kasım törenlerine katılamadık. TİKA'nın girişimleriyle Makedonya'nın Jupa Belediyesi'ne bağlı Kocacık köyünde Gazi Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin doğduğu ve yaşadığı evin yerini ve kalıntılarını tespit etik. Yapılan çalışmalar neticesinde köyde Ali Rıza Efendi'ye ait olduğu düşünülen yan yana iki ev tespit edildi. Bu evlerin 'anı evi olarak yeniden inşası için gerekli projeler hazırlandı. Makedonya makamlarıyla görüşmeler yapıldı, projemiz Makedonya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nda onaylandı ve 8 Mayıs 2012'de ihaleyi gerçekleştirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da katkılarıyla şu anda inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi.''

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocacık köyünde yeniden inşa edilen evinin resimlerini de gösteren Erdoğan, projenin ayrıntılarını anlattı: ''Burada Gazi Mustafa Kemal'in Kocacık köyünde yeniden inşa ettiğimiz evinin resimleri bulunuyor. Birinci resim bu ve iki evden biri şu anda tamamlandı. Diğeri ise tamamlanma aşamasında. Arkada inşaatı devam eden büyük ev, ziyaretçiler için bir dinlenme, bir adeta kafeterya gibi imkanların bulunduğu 'misafir evi' olarak kullanılacak. Öndeki ev ise Ali Rıza Efendi'nin anı evi olarak, müze olarak ziyaretçilere hizmet verecek. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal'in eğitim gördüğü Manastır'daki Askeri İdadi binasının tadilatı ve donanımı için Makedon makamlarıyla bir proje hazırladık, 20 Kasım'da da bu çalışmaları başlatıyoruz.''

ATATÜRK İSTİSMARCILARINA İKİ HATIRA EVİ İTHAF EDİYORUM

Atatürk istismarcısı olmadıklarını ifade eden Erdoğan'ın hedefinde CHP ve ulusalcılar vardı: ''Görüldüğü gibi biz nutuk atanlardan olmadık. Nutuk hatmedenlerden de değiliz. Biz hatıralara sahip çıkıyoruz. Ata yadigarlarına sahip çıkıyoruz. Başta CHP'liler olmak üzere Atatürk istismarcılarına da işte bu Makedonya'da yeniden inşa ettiğimiz iki hatıra evi ithaf ediyorum. Umarım gider orayı da ziyaret ederler.''

"TEK GÖZLE GÖRÜRÜM, KOMŞUM GÖRMESİN"

Büyükşehir yasa tasarısına karşı muhalefetin gösterdiği tutumu yerden yere vuran Erdoğan,  bir hikaye ile anlattı:

"Muhalefetin ruh haline denk gelen bir hikayeyi hepiniz bilirsiniz ama hatırlatmakta fayda var. Cin şişeden çıkmış, adama demiş ki 'bir dileğini yerine getireceğim, ama sana ne yaparsam komşuna onun iki katını yapacağım. Adamın dileği enteresan. 'Benim bir gözümü kör et'. İşte bizdeki muhalefetin ruh hali bu."

"TOZ, ÇAMUR, HARABE GÖRÜRSÜNÜZ"

AK Parti'nin belediyecilikte ulusal ve küresel ölçekte iddia sahibi olduğunun altın çizen Erdoğan, büyükşehir yasa tasarısıyla ilgili endişeleri giderdi:

"Bu kanun on yıllar boyunca düşünülmüş, planlanmış hatta pilot uygulamaları yapılarak TBMM'ye getirilmiş bir kanun. Kanun işte bu tecrübenin birikimin eseridir. Bu kanun üzerinde düşünülmüş en iyisi hesap edilerek TBMM'ye getirilmiş kanundur. Muhalefetin söz söylemesi için öncelikle bu alanda bir sözlerinin projelerinin olması gerekir.

AK Parti'li belediyelerde hizmet üretiliyor. Muhalefetin belediyelerine bakın. Bunların çoğunda çöp toz çamur görürsünüz, yıkıntı harabe görürsünüz. Beceriksizlik, iş bilmezlik görürsünüz. Kendi ifadeleriyle yamyamlar görürsünüz. Söyleyeek sözü olmayanlar sadece küfreder hakaret eder. Gruplarının büyük bir çoğunluğu Meclis'te bile yoktu. Bu ne denli samimiyetsiz olduklarını ortaya koyuyor. Bunlar kendileri üretmediler, üretene engel olmayı muhalefet zannettiler. "

TERÖRİST SALDIRI SÖZ KONUSU DEĞİL

17 askerin şehit olduğu helikopter kazasına da değinen Erdoğan, adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Terörist saldırı söz konusu değil. Ağzı olan konuşuyor, metal yorgunluğundan söz ediliyor. Bunlar gerçek dışı. Terörle mücadelede her türlü imkanın seferber edilmesi noktasında gereken her şey yapılıyor. Olay detaylı şekilde incelenecek, böyle hadiselerin minimize olması için gereken tedbirler alınacaktır. 

"KATİLİN SIRTINI SIVAZLAYAN BİR CHP GENEL BAŞKANINA SAHİBİZ"

"Yere düşen her şehidi fırsatçılık içinde siyasi malzeme yapmak için çaba sarfedenler var." diyen Erdoğan'ın hedefinde Esad'a destek çıkmakla suçladığı Kılıçdaroğlu vardı:

''Türkiye'nin Suriye politikasını başarısızlıkla sonuçlanması için Suriye'deki eli kanlı diktatöre her türlü övgüyü düzen, o katilin sırtını sıvazlayan bir muhalefete, bir CHP'ye, bir CHP yönetimine, bir CHP Genel Başkanı'na sahibiz. Suriye'de her gün hayatını kaybeden masum siviller CHP'nin umurunda değil. Suriye'den her gün çaresizlikle komşu ülkelere, Türkiye'ye sığınan siviller CHP'nin umurunda değil. Kendi halkına silah doğrultan, kendi halkını en ağır silahlarla toplu halde katleden bir rejim CHP'nin derdi değil. CHP çok daha küçük hesapların peşinde. CHP bu süreçte Türkiye'nin zarar görmesinden fayda umacak kadar maalesef bir ufuksuzluk, bir zavallılık içinde. Biz kardeşimiz olan bir milletin huzur içinde, refah içinde yaşaması için bu meseleyle ilgileniyoruz. Türkiye küçük hesaplar yapmayacak kadar büyük bir devlettir. Türkiye birilerinin ısrarla çekmeye çalıştığı tuzağa düşmeyecek kadar tecrübeli bir devlettir. Sınırda gereken karşılığı veriyoruz. Çok daha sert şekilde cevap vermekten kaçınmayacağız. Kimse ateşle oynamamalı, kimse Türkiye'nin cesaretini test etmeye kalkkmamalı. Biz soğukkanlılıkla hareket etmeye çalışıyoruz. Esad'ın çekilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz."

GEREKEN CEVABI ALACAKLAR

Gensoru konusunda  CHP ile MHP arasında rekabet olduğunu ifade eden Erdoğan, ''CHP'nin gensoru önergeleri MHP'den fazlaydı. Şimdi o arayı MHP kapatmaya çalışıyor. Şimdi gensoru önergelerini ardı ardına veriyorlar. Bu arada yine çok gayretliler maşallah. Hiçbir aslı astarı olmayan, saçma sapan, kendilerine göre gerekçelerle ileri sürülmüş gensoru iddiası...'' diye konuştu.