BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'tan bunları yapmadan çıkmayın

Facebook adresini kapatmak isteyenlerin öncelikle neler yapması gerektiğini biliyor musunuz?

Abone ol

Çeşitli nedenlerden dolayı Facebook hesabınızı silmek istiyorsanız öncelikle bunları yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

CNN'in haberine göre; öncelikle bazı web sitelerine Facebook ile girmiş ve hesap açmış olabilirsiniz, birçok veriyi Facebook üzerinden oluşturmuş olabilirsiniz, mobil uygulamalarınızla da ilişkilendirmişsinizdir belki, Hesabınızı kapattıktan sonra verileriniz kaybetmemek ve çeşitli başka sorunlar yaşamamak için Facebook kullanarak kullandığınız uygulamaları kontrol edin.

FACEBOOK BİLGİLERİNİZİ KAYDEDİN

Facebook’daki tüm bilgilerinizi kaydederek kişisel arşivinizi elde etmiş olursunuz. Bu işlem oldukça kolay. Ayarlara giriniz ve Genel’e tıklayınız. Ardından Dil seçeneğinin hemen altında ‘Facebook verilerinin kopyasını indir’ yazısına tıklayıp ‘Arşivimi Başlat’ butonuna bastığınızda işleminiz başlayacaktır.

ARKADAŞLARINIZIN DOĞUM GÜNÜNÜ UNUTMAYIN

Facebook’un en önemli artılarından birisi de arkadaşlarınızın doğum günlerini hatırlatmasıdır ve bu konuda güvenilir ve rahat bir uygulama olmuştur. Facebook’dan ayrılacağınız zaman buna da bir çare bulmanız gerekir. Bunun için Facebook’un Facebook Birthday uygulamasını kullanabilirsiniz ya da tek tek arkadaşlarınızı arayıp sormak durumunda kalacaksınız.

KOPMAK İSTEMEDİĞİNİZ İNSANLARI KAYDEDİN

Facebook’da birçok arkadaşımız var ve bu insanların bazılarının bilgileri Facebook dışında hiçbir yerde yok. Kontağınızı kesmek istemediğiniz insanların bilgilerini Facebook’tan çıkmadan önce kaydedin.

FACEBOOK VERİLERİNİ KAYDEDİN

Videolarınız, fotoğraflarınız Facebook'ta yüklü. Bunları kaybetmek istemiyorsanız kaydetmeniz gerek. Bunun en kolay yollarından birisi de Backupify.com. Bu siteden tüm verilerinizi kaydedebilirsiniz.

HESABINIZI KAPATMADAN SEO'NUZU KONTROL EDİN

Sosyal medyada başka mecralarda var olmaya devam etmek istiyorsanız arama motorlarında aranabilirliğinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Var olmaya devam etmek istediğiniz sosyal platformların arama motorunda çıkıp çıkmadığınızı kontrol ediniz.