BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL

Patriot askerlerinin keyfi için...

Alman Ordu denetçisi Kahramanmaraş'taki lojmanları beğenmeyince yenileme çalışmaları başladı.

Abone ol

ALMAN ordu denetçisinin raporundan sonra Kahramanmaraş’taki askerî lojmanlar Alman askerleri için iyileştiriliyor.

Kahramanmaraş’a konuşlandırılan Alman Patriot bataryalarında görevli askerlerin durumuyla ilgili bir rapor hazırlayan Alman Parlamentosu’nun ordu denetçisi Hellmut Königshaus’un, Türkiye’de Alman askerlerine “kötü şartlar” sunulduğunu öne sürmesi üzerine gözler Maraş’a çevrildi. Bu ilde erler için kullanılan askeri lojmanların, TSK tarafından iyileştirileceği öğrenildi.

BİZİM ERLER DE FAYDALANACAK

TSK’nın yapacağı yenileştirme projesinin, Türkiye erleri için de yararlı olacağı ifade ediliyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçen hafta Patriot kullanımı için görevlendirilen 300 Alman askerini ziyaretinden kısa bir süre sonra, Hür Demokrat Partili (FDP) Hellmut Königshaus’un

TUVALETLERDEKİ HİJYEN KOŞULLARI ÇOK KÖTÜ

Federal Parlamento’ya sunduğu raporda, “Askerlerin kaldığı kışlada tuvaletlerin hijyen koşulları çok kötü. Kışla içinde Türk askerleri, Alman askerlerine bilinçli olarak kötü davranıyor” iddiası yer almıştı. Bu iddia üzerine, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye’nin Alman askerlerinin iyi koşullarda konaklaması yönünde büyük çaba gösterdiği ve askerlerin kalacağı yeni konaklama yerlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

DOST OLARAK GELDİK, DOST GİBİ AĞIRLANMAK İSTİYORUZ

Die Welt gazetesine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise Alman askerlerine daha fazla saygı gösterilmesini isteyerek “Dost olarak geldik, dost gibi de ağırlanmak istiyoruz” dedi.