BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook soygununa dikkat!

Sosyal ağlar üzerinden oyun oynayanların sayısı giderek artarken, bu oyunlar yüzünden kredi kartlarından kendilerinden habersiz para çekildiği şikayetini dile getirenler de çoğalmaya başladı.

Abone ol

Kimi şikayetçiler hiç bir ilgileri olmamasına rağmen kartlarından çekim yapıldığından dert yanarken, bazıları bilgileri dışında işlem yapıldığından dert yanıyor.

Örneğin Facebook’un tamamlayıcı ürünlerinden Credits ile oyunlarda bölüm atlamak, seviye artırmak mümkün. Web ortamında ücretli oyunların yüzde 70’i Credits’i kullanıyor. Tüketicilerin şikayetlerini paylaştığı sikayetvar.com’a bu konuda gönderilen yazılar son günlerde bir hayli arttı. Mağdurlar, Credits’ten haberleri olmadan alışveriş yapıldığını, kredi kartlarının kullanıldığını savunuyor. Mağdurlardan Fatih B., Facebook oyunları ile ilgli olmadığını vurgularken, “Cep telefonuma gelen SMS’te kredi kartımdan 132,5 TL çekildiği belirtildi. Hemen bankayı aradım provizyonda beklen 500 TL gibi bir tutarın olduğunu öğrendim, bu nasıl bir şeydir?” sorusunu yöneltiyor. Ahmet K. ise kartından Credits adına 132,4 TL çekildiğini belirterek, yetkililerden yardım talep ediyor. Sündüz G. de uygulama dolayısıyla kartından 184,2 TL'lik çekim yapıldığından dert yanarak yardım talep ediyor. Siteye gelen şikayetlerden bazıları da kartlarından çekim yapılmasına rağmen sözü verilen oyun bonuslarını temin edemediklerin yönünde.

Söz konusu olay ile ilgili sikayetvar. com’a gelen yazıların bir kısmı şöyle:

Facebook.com Mağduruyum!
Fatih B. | 19 Mart 2013 13:20
Facebook.com Credits diye bir yerden cep telefonuma SMS geldi, 132, 5 tl çekildi diye. Hemen bankayı aradım provizyonda bekleyen 500 TL gibi bir tutarın olduğunu öğrendim benim oyunlarla uygulamalarla falan bir ilgim yok bu nasıl bir şeydir? Facebook com'dan şikayetçiyim ödeme ayarlarına baktım facebook'da yapılan bir ödeme görünmüyor. Madem oyun uygulama satın aldım, o zaman neden ödemeler kısmında göremiyorum?

Facebook.com Haberim Olmadan Çekim Yapılmış!
Ahmet K. | 31 Ocak 2013 11:29
Facebook. com Credits adına 134, 2 TL kartımdan çekim yapılmış fakat bu konudan benim haberim yok, yardımcı olur musunuz?

Facebook.com İzinsiz Habersiz Para Çekiyor!
Sündüz G. | 08 Mart 2013 11:00
Facebook.com Credits diye bir yerden bilgim olmadan 184,2 TL tutarında alışveriş yapılmış. İşlem provizyonda bekliyor ama dönem içi ekstreme hala yansımadığı için banka güya hiç birşey yapamıyorum. Bankanın açıklamasına göre para hesabımdan çekildikten sonra itiraz edebilirim. İşlem yapılmadan iptal etmek gibi bir durum varken böyle mantıksız bir açıklamaları var. Banka ile 3D security anlaşmam var bir de ama yinede işlem yapılabilmiş. Nasıl bir mantıksızlıktır anlamıyorum. Facebook.com Credits’e yalvarıp ne olur paramı çekin ki işlemi iptal ettirebileyim yoksa bu böyle duracak diyeceğim sanırım.

Facebook.com Credits Parayı Almayı Biliyor Ama Ürünü Vermeyi Bilmiyor!
Serkan Y. | 22 Şubat 2013 17:03
Facebook Top Eleven Credits bölümünden 80 Token almıştım 17 Şubat 2013 'te. Yanlız para bankadan kesildi ama Token gelmedi Facebook Credits ödeme olarak almış. Hesaplar ödeme kısmından baktığımda 0 Credit's görünüyor. Top Eleven’da da gelen giden yok anlayacağınız Facebook'a da Ticket atamıyorum para boşa gitti.

Facebook.com İzinsiz Kredi Kartı Kullanımı!
Rabia T. | 19 Şubat 2013 13:54
Facebook'tan Dragon City adlı oyunda değerli taş almak için cepten ödeme seçeneğini seçmeme rağmen telefonuma SMS gelmedi. Değerli taşlar geldi. Bir daha denedim. Tüm ödemeler kredi kartını seçmediğim halde oradan ödeniyormuş. Ben cepten öde seçeneğini seçtiğim halde izinsiz bir şekilde kredi kartım kullanılıyor. Para iadesi talep ediyorum.

Facebook.com Para Yatırdım, Oyun Yüklenmedi!
Mehmet B. | 12 Şubat 2013 15:49
11 Şubat 2013 tarihinde Facebook'un Çanak Okey 101 oyunu için 22 TL karşılığında (150, 00 ML) Facebook’tan aldım. Para tahsil edildi benden ama oyun için puanım yüklenmedi; Yardımcı olur musunuz?

Facebook.com Ödeme Yaptığım Halde Oyun Kredim Yüklenmedi!
Sebahattin D. | 22 Ocak 2013 15:31
6662 den gelen SMS'e cevap olarak evet yazdım hesabımdan 4 TL çekildi ama Facebook.com oyun kredilerim hala yüklenmedi. Zong Mobil ödeme merkezi 0212 266 9890'ı aradığımda ‘kimse yok, sesli ileti bırakın biz sizi ararız’ diyorlar aramıyorlar, 4 TL için en az 30 TL tutarında arama yaptım, en son ulaştığımda sorunuma çare bulunmasını temenni ettiğimde ise ‘sorununuz aşılmış krediniz yüklenmiş’ diyorlar ama hala yüklenmedi, hatalarını kabullenmiyorlar, bunların da denetim altına alınması gerekiyor, bunları şikâyet edecek üst merciler olmalı.